Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Didžiojoje Britanijoje vis daugiau studentų įmokoms už studijas užsidirba pardavinėdami save

Anot Nacionalinės studentų sąjungos (NSS) Didžiojoje Britanijoje, vis daugiau studentų, norėdami sumokėti už studijas, griebiasi prostitucijos. Taip pat NSS tvirtina, kad dėl to paties studentai žaidžia azartinius lošimus ar dalyvauja medicininiuose eksperimentuose.
Gatvės mergina.
Gatvės mergina. / Photos.com nuotr.

Kaip rašo bbc.co.uk, NSS tvirtinimu, tam įtakos turi augančios pragyvenimo išlaidos, didėjantys mokesčiai bei apkarpytos švietimo paramos išmokos. Vis dėlto šalies vyriausybė teigia siūlanti studentams „dosnų finansinės paramos paketą“.

Kalbėdama BBC „Radio 5“ laidoje, NSS atstovė Estelle Hart teigė, kad vyriausybės išmokų sumažinimas iš tiesų paveikė studentus.

„Jie renkasi pavojingesnes priemones, – tvirtino E.Hart. – Tokioje ekonominėje situacijoje, kai trūksta darbo vietų, o parama studentams gerokai apkarpyta, žmonės ieško darbo tokiose sferose, kaip sekso paslaugos. Tai pavojingas ir nereglamentuotas darbas, bet tik taip jauni žmonės gali toliau mokytis“.

Didžiosios Britanijos prostitučių susivienijimas, kuris savo atstovybėje Londone yra įsteigęs pagalbos telefoną, teigia, kad praėjusiais metais iš studentų sulaukė dvigubai daugiau skambučių. Anot atstovybės darbuotojos Sarahos Walker, per pastarąjį dešimtmetį studentų skambučių nuolat daugėjo, tačiau jie ypač suintensyvėjo tada, kai šalies vyriausybė paskelbė, kad nuo 2012 metų Didžiosios Britanijos universitetai mokesčius už mokslą gali pakelti iki 9 tūkst. svarų (apie 37 tūkst. litų) per metus.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius