-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Diplomo priedėliai – su Europos komisijos kokybės ženklu

Praėjusį penktadienį Socialinių mokslų kolegijos absolventai Vilniuje pirmą kartą gavo diplomus su priedėliais, turinčiais kokybės ženklą – Europos komisijos išduotą diplomo priedėlio etiketę, teigiama išplatintame pranešime.
Temos: 1 Diplomas

Prieš savaitę Briuselyje Socialinių mokslų kolegijai, vienintelei ir pirmajai kolegijai Lietuvoje, buvo įteiktas diplomo priedėlio kokybės pažymėjimas. Kokybės pažymėjimai taip pat įteikti dar trims Lietuvos mokymo institucijoms – VGTU, KTU ir ISM Ekonomikos ir vadybos universitetui.

„Kokybės pažymėjimai įteikti toms įstaigoms, kurios sugebėjo prisitaikyti prie Europos akademinio jaunimo judrumo ir naujų reikalavimų aukštojo mokslo sistemai“, – teigė Eurokomisaras Jánas Figelis, atsakingas už švietimą, mokymą, kultūrą ir jaunimą.

Iš viso ECTS kokybės pažymėjimai buvo įteikti 23 aukštojo mokslo įstaigoms iš 63, pateikusių paraiškas įstaigų. Diplomo priedėlio kokybės pažymėjimai buvo įteikti 52 aukštojo mokslo įstaigoms iš 161, pateikusių paraiškas.

Diplomo priedėlio kokybės pažymėjimai įteikti įstaigoms, įrodžiusioms, kad diplomo priedėliai atitinka standartinį diplomo priedėlio pavyzdį ir surašomi Europoje plačiai vartojama kalba bei yra išduodami tinkamai. Diplomo priedėlis – tai dokumentas, pridedamas prie aukštojo mokslo diplomo, kuris didina tarptautinį skaidrumą ir gerina akademinių bei profesinių diplomų, laipsnių ar pažymėjimų pripažinimą užsienyje. Šis pridėlis – itin svarbus šiuolaikiniam jaunimui, norinčiam tęsti mokslus ar dirbti ne Lietuvoje.

Socialinių mokslų kolegijai – tai ne pirmasis garbingas Europos Komisijos pripažinimo ženklas. Ši aukštoji mokykla jau yra gavusi Europos pažymėjimą už kokybišką kalbų mokymą. Europos Komisija taip pat yra skyrusi paramą šiai mokyklai Jungtinio laipsnio studijų programos sukūrimui, todėl ji tapo pirmąja Lietuvos institucija parengusia bakalauro Jungtinio laipsnio studijų programą, kuri įregistruota Studijų programų registre.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius