-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Egzaminų rezultatai – jau ir per elektroninius valdžios vartus

Brandos egzaminus pagrindinėje ir pakartotinėje egzaminų sesijoje laikę abiturientai rezultatus sužinos prisijungę prie atnaujintos egzaminų rezultatų skelbimo sistemos. Joje pirmieji egzaminų rezultatai bus paskelbti liepos 7 d., rašoma Nacionalinės švietimo agentūros (NŠA) pranešime spaudai.
Egzamino patalpos Vilniaus „Minties“ gimnazijoje
Egzamino patalpos Vilniaus „Minties“ gimnazijoje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Nacionalinė švietimo agentūra informuoja, kad naujasis brandos egzaminų kandidatų darbų demonstravimo ir rezultatų skelbimo sistemos adresas.

Išplėtus egzaminų rezultatų skelbimo sistemos prieigos funkcionalumą, numatyta galimybė kandidatams prie jos prisijungti ir per administracinių ir viešųjų elektroninių paslaugų portalą „Elektroniniai valdžios vartai“.

„Brandos egzaminų kandidatų darbų demonstravimo ir rezultatų skelbimo sistema atnaujinta siekiant pagerinti NŠA teikiamų elektroninių paslaugų kokybę, patogumą ir prieinamumą. Skelbiant egzaminų rezultatus sistema kasmet susiduria su itin dideliu laikinu apkrovimu. Kadangi egzaminų rezultatai atnaujintoje sistemoje bus skelbiami pirmą kartą, tikimės jūsų supratimo ir kantrybės“, – sako NŠA direktorė Rūta Krasauskienė.

Kaip ir anksčiau, prie egzaminų rezultatų skelbimo sistemos abiturientai galės jungtis su mokykloje gautu kandidato kodu ir vienkartiniu slaptažodžiu. Jungiantis pirmą kartą, privaloma pasikeisti slaptažodį. Jo nepasikeitus, kitą kartą prisijungti nebebus galima.

Visų egzaminų rezultatai bus paskelbti iki liepos 12 d., o pakartotinės brandos egzaminų sesijos – iki liepos 14 d.

Ką daryti, jei nepavyksta prisijungti egzaminų rezultatų skelbimo sistemos?

· Jei matote pranešimą, kad sistema užsiblokavo, reikia bandyti jungtis dar kartą, bet ne anksčiau kaip po 10 minučių.

· Jei nepavyksta prisijungti nei vienu iš galimų būdų (el. valdžios vartai arba su prisijungimo vardu bei slaptažodžiu) pabandžius kelis kartus, kreiptis el. paštu rezultatai@nsa.smm.lt ir pateikti savo vardą, pavardę bei prisijungimo vardą. Slaptažodis bus atkurtas į pradinį.

· Jei pamiršote ar pametėte savo pradinius prisijungimo duomenis, kreipkitės į savo mokyklą, kur ši informacija bus suteikta.

· Jei pamiršote slaptažodį, kurį pakeitėte jungiantis pirmą kartą, pasinaudokite funkcija „Pamiršote slaptažodį?“. Įvedus el. pašto adresą, kurį nurodėte savo paskyroje, bus išsiųsta nuoroda, kuri leis atstatyti slaptažodį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius