-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Europos dieną siūloma pasitikrinti žinias „Europos egzamine“

Antradienį Lietuvoje jau aštuntąjį kartą vyks „Europos egzaminas“, kuriame dalyviai galės pasitikrinti savo žinias apie Europos Sąjungą. Dėl Europos Sąjungos žinovo titulo varžysis moksleiviai, studentai, verslo įmonių darbuotojai, valstybės tarnautojai ir visi norintys Lietuvos gyventojai. Šiais metais „Europos egzaminą“ panoro vykdyti 350 mokyklų ir 60 organizacijų, kuriose planuojama sulaukti ne mažiau kaip 17 000 dalyvių.
 „Padovanok savo šypseną Europai“
Europos Sąjungos vėliava / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Europos egzaminas“ raštu vyks mokyklose, o visi kiti dalyviai egzaminą galės laikyti internetu svetainėje. Egzamino metu reikės per kuo trumpesnį laiką atsakyti į 12 įvairaus sudėtingumo klausimų, susijusių su ES veikimu, istorija, valstybėmis narėmis, politika bei aktualijomis.

Šiais metais papildomas dėmesys skiriamas Romos sutarties šešiasdešimtmečiui, programos „Erasmus+“ trisdešimtmečiui, Lietuvos narystės Šengeno erdvėje dešimtmečiui, Europos solidarumo korpuso kūrimui, Europos Sąjungos ateities scenarijams.

Visos „Europos egzamine“ dalyvaujančios mokyklos ir organizacijos savo tarpe išrinks Europos Sąjungos žinovą, kurį deleguos dalyvauti antrajame egzamino etape. Geriausius rezultatus antrajame etape pasiekę dalyviai bus pakviesti į „Europos egzamino“ finalą, kuris vyks gegužės 22 d. Europos namuose Vilniuje.

Finalo dalyviai varžysis dėl pagrindinių prizų – pažintinių kelionių į Europos Sąjungos institucijas Briuselyje, skrydžio į Romą ir skrydžių programos „Erasmus+“ oro balionu.

Pavieniai dalyviai „Europos egzaminą“ galės laikyti internetu gegužės 9–12 dienomis. Neturintys galimybės to padaryti namuose kviečiami į kompiuterizuotas viešąsias bibliotekas.

„Europos egzaminą“ organizuoja Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje. Egzaminą vykdančių mokyklų ir organizacijų sąrašą galite pamatyti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius