-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Europos studentija – už jaunimo nedarbo klausimo sprendimą

Kovo 17-19 dienomis Kopenhagoje (Danija) vykusiame 23-ame Europos studentų konvente daugiau nei 100 Europos studentų sutarė dėl dešimties rekomendacijų studentų nedarbui mažinti.
Darbas
Darbas / 123rf.com nuotr.

Pasak Lietuvos studentų sąjungai (LSS) konvente atstovavusio viceprezidento Maksim Milto, į kai kurias rekomendacijas mūsų šaliai reikėtų ypač įsiklausyti.

„Pavyzdžiui, konvento rekomendacijose aiškiai įvardinta, kad vyriausybės yra atsakingos už valstybinio, akademinio ir verslo sektorių bendradarbiavimą, siekiant sumažinti jaunimo nedarbą. Akivaizdu, kad Lietuvoje kol kas taip nėra“, – tvirtina jis.

„Šią savaitę Lietuvoje Vyriausybės atstovai pristatė priemonių planą jaunimo nedarbui mažinti. Nors dauguma jaunimo mūsų šalyje studentai, jų atstovai į plano rengimą nebuvo įtraukti. Kaip ir darbdaviai“, – argumentuoja Maksim Milto.

Taip pat rekomendacijose pabrėžiama verslo ir akademinės bendruomenės dialogo būtinybė bei tarptautinio mobilumo svarba. Pažymima, kad galimybė įgyti tarptautinės patirties yra ypač naudinga sprendžiant nedarbingumo problemą.

Europos studentų sąjunga vienija 45 nacionalines organizacijas iš 38 šalių. Lietuvos studentų sąjunga šiai organizacijai priklauso nuo 1998-ųjų. Europos studentų sąjunga atstovauja visus Europos studentus aukštojo mokslo klausimais, bendradarbiausja su Europos Taryba, Europos Komisija ir UNESCO.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius