-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Finansų ministerija ieško, kaip padėti Klaipėdos universitetui

Finansų ministerija ieško būdų, kaip padėti finansinių sunkumų turinčiam Klaipėdos universitetui.
Klaipėdos universiteto miestelyje
Klaipėdos universiteto miestelyje / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

Penktadienį ministerijoje dėl to surengtas pasitartimas, tačiau joks sprendimas kol kas nepriimtas.

„Mums davė atsakymą Vyriausybės kanceliarija, ji siūlo Finansų ministerijai išnagrinėti galimybę kompensuoti „Snore“ įšaldytas lėšas iš tam tikros programos. Jie siūlo ne paskolą, o siūlo kompensuoti – išnagrinėti galimybę kompensuoti“, – BNS sakė Klaipėdos universiteto rektorius Eimutis Juzeliūnas, remdamasis sausio pabaigoje iš Vyriausybės gautu raštu.

Jie siūlo ne paskolą, o siūlo kompensuoti – išnagrinėti galimybę kompensuoti

Finansų ministerijos atstovas Vytautas Lenkutis savo ruožtu teigė, kad dar anksti pasakyti, ar pinigai apskritai bus skirti universitetui, juo labiau nenuspręsta, ar jie bus skolinami, ar suteikiami kaip kompensacija.

„Šiuo metu yra nagrinėjama situacija ir žiūrima. Kol kas jokio sprendimo nėra“, – BNS po ministerijoje penktadienį vykusio pasitarimo sakė V.Lenkutis.

Anot jo, prieš priimant sprendimą universiteto bus prašoma pateikti papildomus dokumentus.

Universitetas prieš kurį laiką kreipėsi į Vyriausybę prašydamas finansinės pagalbos dėl „Snore“ likusių įšaldytų apie 800 tūkst. eurų. Sausio pabaigoje dėl to surengtas pasitarimas Vyriausybėje, po jo švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis teigė, kad Klaipėdos universitetui numatoma paskolinti pinigų. Rektorius tuomet neslėpė, kad sunkumai yra didesni nei „Snore“ įstrigusios lėšos.

Penktadienį universitetas pranešė, kad universiteto Taryba patvirtino 2015 metų biudžetą. Nutarta optimizuoti administravimo išlaidas, mažinant administracijos darbuotojų skaičių, atsisakant televizijos, kurios išlaikymas universitetui brangiai kainuoja. Planuojama parduoti mieste esančius universiteto pastatus, o kai kuriuos iš jų – restauruoti.

Jau anksčiau Taryba buvo patvirtinusi universiteto akademinės ir administracinės struktūros pertvarkos planą. Sujungus Gamtos ir matematikos mokslų, Jūrų technikos fakultetus ir Jūros mokslų ir technologijų centrą sudarytas naujas – Jūros technologijų ir gamtos mokslų – fakultetas. Pertvarkant Jūros mokslų ir technologijų centrą išskirtas Jūros tyrimų atviros prieigos centras, kurio sudėtyje – keturios laboratorijos, Medžiagų ir konstrukcijų tyrimo centras, universiteto mokslinių tyrimų laivas „Mintis“ bei mokslinis-tiriamasis ir mokomasis burlaivis „Brabander“. Akademiniai padaliniai bus suformuoti iki šių metų liepos 1 dienos.

„Subalansuotas biudžetas užtikrins kokybišką ir sklandų studijų ir mokslinės veiklos plėtrą bei visų šiuo metu Klaipėdos universitete vykdomų infrastruktūrinių projektų tolimesnį įgyvendinimą“, – teigiama penktadienį išplatintame universiteto pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius