Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gabiausi Kauno miesto studentai matuosis solidžius postus

Viena diena – Kauno studentų valdžioje. Lapkričio 14-ą, Tarptautinės studentų dienos (TSD) metu, Kauno studentai turės progą išbandyti Kauno miesto mero pareigas, Universitetų rektorių darbą bei įmonių vadovų kėdes. Nuo pat ankstyvo penktadienio ryto Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas perleis Kauno miesto valdymą studentui.
Andrius Kupčinskas
Andrius Kupčinskas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Vieną svarbiausių postų – Kauno miesto mero kėdę užimsiančiam studentui atiteks visa atsakomybė priimti svarbiausius sprendimus susijusius su aktualiausias studentų reikalais bei pageidavimais. Naujasis meras gaus įgaliojimus tiesiogiai iš Andriaus Kupčinsko, kuris supažindins su vicemerais bei savivaldybės administracijos vadovais padėsiančiais darbo dienos metu.

Miesto mero, aukštųjų mokyklų vadovų keitimas, puiki ir sveikintina iniciatyva, kurios dėka studentai gali realiai dalyvauti sprendimų priėmime.

„Miesto mero pakeitimas studentu yra puiki tradicija, leidžianti studentams iškelti savo problemas ir operatyviai jas spręsti. Štai prieš porą metų būtent Tarptautinės studentų dienos metu įkurta Kauno miesto akademinė taryba, kuri palengvina bendravimą tarp studentų, akademinės bendruomenės ir miesto valdžios. Miesto mero, aukštųjų mokyklų vadovų keitimas, puiki ir sveikintina iniciatyva, kurios dėka studentai gali realiai dalyvauti sprendimų priėmime“, – sako Lietuvos studentų sąjungos prezidentas Paulius Baltokas.

Tradiciškai Kauno miesto mero postą gaudavo vaikinai, tačiau pernai, pirmą kartą, šią vietą gavo mergina, Kauno technologijos universiteto (KTU) magistrantė Vaida Godvišaitė: „Tai proga, kada studentų balsas yra girdimas, yra siūlomos projektų pataisos. Pernai šią dieną kėlėme klausimą dėl Studentų skvero pavadinimo keitimo, neilgai trukus šis pakeitimas buvo įgyvendintas“, – teigia Vaida.

Kaunas yra žinomas kaip pats studentiškiausias miestas visoje Lietuvoje, todėl šis renginys, kuomet meras užleidžia savo postą studentui įrodo, kad studentai ne tik studentauja, bet ir atsakingai dirba siekdami gauti ne tik diplomą, bet ir įgauti patirties bei žinių. Daugiau informacijos apie registraciją rasite www.tsd.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius