Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Gabiausius ISM studentus „100 talentų“ stipendija motyvuoja likti Lietuvoje

ISM Vadybos ir ekonomikos universitetas jau septynerius metus puoselėja unikalią filantropijos tradiciją. Nuo ISM Fondo įkurtos „100 talentų“ stipendijų programos pradžios daugiau nei 300 studentų turėjo galimybę ISM studijuoti nemokamai.
ISM studentai Silvija Kalinauskaitė, Paulius Rauba, Aurelija Vyčaitė ir Brigita Kavaliauskaitė
ISM studentai Silvija Kalinauskaitė, Paulius Rauba, Aurelija Vyčaitė ir Brigita Kavaliauskaitė / ISM nuotr.

Gegužės mėnesį ISM Vadybos ir ekonomikos universitete vyko Padėkos vakaras (angl. Scholarship Reception), kurio metu verslo atstovai, studentai, akademikai dalijosi mintimis apie mecenavimo svarbą švietimo srityje bei drauge džiaugėsi, kad vis daugiau gabiausių šalies jaunuolių, nepriklausomai nuo jų finansinių aplinkybių, turi galimybę tapti ISM bendruomenės dalimi ir kurti geresnę šalies ateitį.

ISM Fondas vykdo „100 talentų“ stipendijų programą, kuria siekiama skatinti verslo ir akademinio pasaulio integraciją bei sudaryti sąlygas didesniam skaičiui aukščiausiais balais mokyklas baigusių jaunuolių studijuoti Lietuvoje nemokamai.

Investuoja į gabiausiuosius

ISM Fondo direktorė Jurgita Gaukštienė teigė, dauguma „100 talentų“ stipendijų laimėtojų pradėdami studijas rinkosi iš dviejų alternatyvų – studijuoti ISM universitete arba išvykti į kitą šalį.

ISM nuotr./ISM Fondo direktorė Jurgita Gaukštienė
ISM nuotr./ISM Fondo direktorė Jurgita Gaukštienė

„Per paskutinius septynerius metus, daugiau nei 300 geriausių Lietuvos abiturientų buvo suteikta „100 talentų“ stipendija, pusė iš jų jau sėkmingai pabaigė ISM universitetą. Dėl šios stipendijos didžioji šių studentų dalis liko Lietuvoje ir čia baigė studijas. Taip pat turime daugybę įkvepiančių istorijų, kaip ši stipendija pakeitė jaunų žmonių gyvenimus“, – Padėkos vakaro sveikinimo kalboje sakė ISM Fondo vadovė.

Nuo ISM Fondo veiklos pradžios įmonė „Mobili Baltija“ skiria paramą „100 talentų“ stipendijoms ir taip prisideda kuriant gabių jaunuolių ateitį. Įmonės bendraįsteigėjo ir verslo plėtros vadovo Audrio Leimonto teigimu, niekada nekilo diskusijų, kodėl svarbu remti ir investuoti į talentingą jaunimą.

„Prie ISM Fondo veiklos prisidedame nuo pat jo įkūrimo pradžios. Ši investicija yra mums svarbi ir ypatinga. Paprastai įmonės yra uždaros ir dažnai nesulaukia grįžtamojo ryšio, tačiau būtent tai yra lyg tyro oro gurkšnis kiekvienai organizacijai. Supratimas, kad gali padaryti ką nors gero kitiems yra ypatingas. Tai yra ir paskatinimas darbuotojui – matydami dalijimąsi jie visai kitaip jaučiasi įmonėje. Tai svarbu ir klientams. Sužinoję, kad prisidedi prie gražių idėjų, jie yra linkę labiau pasitikėti įmone. Juk jeigu kam nors duodi, didelė tikimybė, kad neapgausi ir kitų bei nepasiimsi visko tik sau. Dalijimasis lavina žmogų, organizaciją ir pakeičia požiūrį į kitus“, – įsitikinęs A. Leimontas.

Lieka studijuoti Lietuvoje

ISM universiteto trečiakursės, „100 talentų“ stipendijos laureatės Silvijos Kalinauskaitės teigimu, baigusi mokyklą svarstė dvi galimybes – rinktis studijas užsienyje ar likti Lietuvoje, tačiau laimėta stipendija patvirtino pasirinkimą studijuoti gimtojoje šalyje.

„ISM visada išsiskyrė iš kitų universitetų, kaip labai tarptautiškas, aukštus studijų kokybės standartus puoselėjantis galimybių universitetas. Dar mokydamasi gimnazijoje supratau turinti vadovui bei verslininkui būdingų savybių, tad ISM natūraliai tapo vienu iš mano studijų pasirinkimų. Sužinojusi apie ISM „100 talentų“ stipendiją, padrąsinta šeimos ir draugų, pasiryžau įrašyti ISM savo pirmuoju prioritetu. Keli mėnesiai intensyvaus darbo bei laukimo ir aš jau buvau ISM universiteto studentė. Jei ne „100 talentų stipendija“, greičiausiai nebūčiau galėjusi sau leisti tokios galimybės ir imčiausi ieškoti alternatyvų užsienyje. Džiaugiuosi, kad to neprireikė, ir aukštojo išsilavinimo galėjau siekti savo gimtojoje šalyje“, – džiaugėsi studentė.

ISM nuotr./„100 talentų“ stipendijos laureatė Silvija Kalinauskaitė ir ISM Fondo direktorė Jurgita Gaukštienė
ISM nuotr./„100 talentų“ stipendijos laureatė Silvija Kalinauskaitė ir ISM Fondo direktorė Jurgita Gaukštienė

Fondo direktorės teigimu, stipendijas gabiausiems šalies jaunuoliams skiria vis daugiau mecenatų ir ISM bendruomenės narių. „Džiugu, kad daugiau nei 1000 ISM alumnų jau paaukojo lėšų skatinamosioms stipendijoms studentų iš nepasiturinčių šeimų. Toks bendruomeniškumas ir susitelkimas mus išskiria iš kitų Šiaurės Europos universitetų, kur šios tradicijos tik pradedamos puoselėti“, – teigė J. Gaukštienė.

2017/2018 akademiniais metais „100 talentų“ stipendijas yra įsteigę „Nestle Baltics“, „Cognizant Lithuania“, „Linas Agro“, „Klaipėdos nafta“, „Amilina“, „Adform“, „Transcom“, „YIT Kausta“, „Hanner“, „Arimex“ „Mobili Baltija“ bei „CV Online“.

Daugiau informacijos apie ISM Fondo veiklą rasite: www.ism.lt/fondas

VIDEO: ISM padėkos vakaras

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius