Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gabios „šimtukininkės“ mokslus tęs užsienyje

Antradienį, padedant Nacionaliniam egzaminų centrui, SEB bankas atrinko ir apdovanojimus įteikė 24-iems sostinės mokyklų mokiniams, geriausiai išlaikiusiems brandos egzaminų sesiją. Naujienų portalo 15min.lt kalbintos abiturientės džiaugėsi aukščiausius įvertinimus gavusios už tris egzaminus ir tikino, kad mokslus tęs užsienyje – ten esą daugiau galimybių.
Agnė Kurlianskytė mokslus žada tęsti Didžiojoje Britanijoje.
Agnė Kurlianskytė mokslus žada tęsti Didžiojoje Britanijoje. / SEB banko nuotr.

Vilniaus Gabijos gimnazijos abiturientė Agnė Kurlianskytė džiaugiasi aukščiausius įvertinimus gavusi už tris egzaminus. „Laikiau keturis egzaminus ir gavau tris šimtukus už istoriją, matematiką ir anglų kalbą. Už lietuvių egzaminą gavau 96 balus“, – sakė A.Kurlianskytė.

Džiazo chore „Kivi“ dainuojanti mergina sakė mokslams niekada neskyrusi viso savo dėmesio. „Manau, kad ir kita veikla yra pakankamai svarbi. Kas bus, jei vien tik mokysiesi?“ – šypsojosi A.Kurlianskytė.

„Šimtukininkė“ sakė, kad mokslus ketina tęsti Didžiojoje Britanijoje. Ten ji studijuos verslo ekonomiką. „Užsienyje atsiveria platesnės galimybės, bet planuoju grįžti į Lietuvą. Man Vilnius labai patinka, sava aplinka, kuo toliau, tuo labiau entuziazmas važiuoti blėsta“, – kalbėjo mergina.

Ji apgailestavo, kad išvykus į Didžiąją Britaniją šiek tiek teks išsiskirti su dainavimu chore, tačiau vylėsi Didžiojoje Britanijoje rasianti panašios veiklos.

SEB banko nuotr./Gabija Purlytė
Gabija Purlytė

Vilniaus Licėjaus abiturientė Gabija Purlytė sakė laikiusi penkis valstybinius ir vieną mokyklinį egzaminą. Gabi mergina taip pat džiaugiasi trimis šimtukais ir laukia atsakymo, ar studijuoti ją priims vienas iš Airijos universitetų.

„Labai tikiuosi įstoti. Mano pasirinkta specialybė yra meno istorija ir sociologija. Pagrindinė pasirinkimo priežastis ta, kad Lietuvoje pasirinkti tokios kombinacijos nelabai išeina“, – kalbėjo menu besidominti mergina.

G.Purlytė pasakojo nuo vaikystės šokanti klasikinį ir modernų baletą, jodinėjanti, laisvalaikiu besilankanti teatre. Paklausa, kaip pavyko suderinti baleto repeticijas, jodinėjimą ir dar rasti laiko mokslams, ji nusišypsojo: „Kažkaip natūraliai išėjo. Mažai miegojau. Bet sako, kuo daugiau darai, tuo daugiau spėji“.

Iš viso SEB bankas apdovanos 62 geriausiai baigiamuosius egzaminus išlaikiusius Lietuvos abiturientus iš 16 Lietuvos miestų – Vilniaus, Kauno, Panevėžio, Klaipėdos, Mažeikių, Šiaulių, Plungės, Alytaus, Marijampolės, Rokiškio, Ukmergės, Visagino, Molėtų, Ignalinos, Rietavo, Šilalės. Geriausiems abiturientams įteikti specialūs banko įsteigti prizai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius