-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Gauk „Jaunimo stipendiją“ už geriausią studijų darbą

Studente, už gerus darbus per galvą niekas neduoda, netgi atvirkščiai – paskatina. Šiemet startavusi ir jau pirmąją laimėtoją apdovanojusi „Jaunimo stipendija“ kviečia Tave nesnausti po rudeniniais lapais, o toliau domėtis jaunam žmogui aktualiomis sritimis, atlikti jaunimo situacijos tyrimus. Iki vasaros pradžios pateikti darbai pretenduos į 1000 Lt vienkartinę stipendiją.
Lietuvos jaunimo organizacijų tarybos (LiJOT) prezidentas Šarūnas Frolenko
Lietuvos jaunimo organizacijų tarybos (LiJOT) prezidentas Šarūnas Frolenko / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Stipendijų fondui teikiami darbai turėtų apimti jaunimo politikos sritis bei nagrinėti vieną iš siūlomų kategorijų: neformalų jaunimo ugdymą, jaunimo organizacijų (JO) pridėtinę vertę, jaunimo informavimą arba kitas jauno žmogaus gerovei aktualias sritis. Pastarąsias „Jaunimo stipendijai“ galima siūlyti savarankiškai, tačiau būtina pagrįsti siūlomos temos aktualumą ir prioritetiškumą.

„Naujam konkurso etapui nusprendėme neapsiriboti vien konkrečiomis temomis, todėl suteikėme laisvę temą rinktis savarankiškai, svarbiausia, kad darbas būtų susijęs su jauno žmogaus pažinimu, jo gerovės analizavimu, kūrimu. Tokie darbai gali analizuoti jaunimo nedarbą, migraciją, savanorystę, pilietiškumą, patriotiškumą ir kitus klausimus“, – sako LiJOT Prezidentas Šarūnas Frolenko.

Konkurse galės dalyvauti visi, iki 2012 m. rugpjūčio 1 d. organizatoriams pateikti magistro darbai, konkrečioje mokslo institucijoje apginti ne seniau kaip prieš dvejus metus. Darbai bus vertinami pagal darbo išvadų ir pateiktų rekomendacijų pritaikomumą, pagrįstumą, originalumą, įvertinimą mokslo institucijoje ir kt.

Daugiau apie „Jaunimo stipendiją“ galima sužinoti LiJOT tinklalapyje internete, paspaudus nuorodą arba elektroniniu paštu stipendija@jauniems.lt.

Skelbdami antrąjį „Jaunimo stipendijos“ konkursą, labdaros ir paramos fondas „Jauniems“ kartu su Lietuvos jaunimo organizacijų taryba (LiJOT) skatina studentus pažinti jaunimą ir jo poreikius bei skatinti specializuotis jaunimo situacijos tyrimų srityje.

„Jaunimo stipendija” įsteigta LiJOT Alumni, atsižvelgiant į tai, kad iki šiol Lietuvoje trūksta tyrimų, besigilinančių į konkrečias jaunimo bei nevyriausybinio sektoriaus problemas. Tikimasi, kad tai bus priemonė, skatinanti daugiau domėtis jaunimu – pažinti poreikius, plėtoti jaunimo situacijos tyrimus. „Jaunimo stipendija” taip pat skirta nevyriausybinių organizacijų veiklos krypčių, kokybės, naudos visuomenei ir kt. tyrimams.

Lietuvos jaunimo organizacijų taryba (LiJOT) yra didžiausių nevyriausybinių jaunimo organizacijų Lietuvoje sąjunga, vienijanti daugiau nei 200 000 jaunų žmonių. Organizacijos tikslas – kelti jaunimo organizacijų kompetenciją ir atstovauti jaunimo organizacijų ir jaunimo interesams bendradarbiaujant su Lietuvos valdžios institucijomis, kitais visuomeninio sektoriaus veikėjais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius