Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Geriausiems šalies abiturientams pirmą kartą paskirtos Signatarų stipendijos

Šiais metais pirmą kartą 20 geriausių šalies abiturientų, pasirinkusių studijas Lietuvos aukštosiose mokyklose, skatinami Signatarų stipendijomis. Signatarų stipendijos dydis – 190 eurų kas mėnesį nuo pirmo kurso iki studijų pabaigos, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Euras
Pinigai / 123rf.com

„Signatarų stipendijos – tai ne tik puikus būdas paminėti Lietuvos 100-metį, bet ir geras paskatinimas studijas Lietuvoje pasirinkusiems geriausiems jaunuoliams, – sako švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Jurgita Petrauskienė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Jurgita Petrauskienė

Iš 20 Signatarų stipendijų 13 skiriama didžiausius konkursinius balus surinkusiems pirmakursiams, pasirinkusiems studijas universitetuose, 7 stipendijos – įstojusiems į kolegijas.

Iš universitetų studentams paskirtų 13 stipendijų daugiausia – net šešias – gaus Vilniaus universiteto pirmakursiai, po tris paskirta pasirinkusiems studijas Kauno technologijos universitete ir Vytauto Didžiojo universitete, viena atiteks Lietuvos sveikatos mokslų universiteto pirmakursiui.

Iš kolegijoms skirtų 7 stipendijų daugiausia – trys – atitenka Vilniaus kolegijos pirmakursiams, po vieną gaus šiemet įstojusieji į Utenos, Kauno miškų ir aplinkos inžinerijos, Vilniaus technologijų ir dizaino, taip pat Marijampolės kolegijas.

20 Signatarų stipendijų bus skiriama kasmet abiturientams, įstojusiems į Lietuvos universitetus ir kolegijas su geriausiais konkursiniais balais. Kandidatų atranką vykdo LAMA BPO.

Kandidatai stipendijoms atrenkami 7 studijų krypčių grupėse. Siekiant kelti mokytojo profesijos prestižą, daugiausia Signatarų stipendijų skiriama pasirinkusiems ugdymo mokslų studijas – 4. Menų, humanitarinių ir socialinių mokslų studentams atitenka 3, matematikos, informatikos ir fiziniams mokslams – 3, sveikatos ir veterinarijos mokslams – 2, žemės ūkio, gyvybės mokslų ir sporto studijoms – 3, inžinerijos ir technologijų mokslams – 3, teisės, verslo ir viešosios vadybos studijoms – 2 Signatarų stipendijos.

Vyriausybė šiemet įsteigė Signatarų stipendijas, siekdama pagerbti 1918 m. vasario 16-osios Lietuvos Nepriklausomybės Akto Signatarų atminimą ir paskatinti geriausius Lietuvos abiturientus studijuoti Lietuvos aukštosiose mokyklose.

Šalia naujųjų Signatarų stipendijų geriausiems Lietuvos studentams jau nuo 1995 m. skiriamos vardinės LR Prezidentų stipendijos. Kazio Griniaus, Antano Smetonos, Aleksandro Stulginskio, Jono Žemaičio ir Algirdo Brazausko stipendijas kasmet gali gauti 30 Lietuvos universitetų ir kolegijų studentų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius