Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Gintaras Steponavičius: negalime rizikuoti visų studentų interesais dėl studentų organizacijos, kurioje pradėtos bankroto procedūros

Iš Lietuvos studentų atstovybių sąjungos (LSAS) galimybę platinti Lietuvos studento pažymėjimus (LSP) atėmęs švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius aiškina, kad tokį sprendimą lėmė organizacijos nevykdomi finansiniai įsipareigojimai ir bankroto grėsmė.
Gintaras Steponavičius
Gintaras Steponavičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

15min.lt primena, kad pažymėjimus šiuo metu platina tik Lietuvos studentų sąjunga (LSS).

Kaip ketvirtadienį spaudos konferencijoje žurnalistams teigė G.Steponavičius, tradiciškai dvi nacionalinės studentų organizacijos – LSAS ir LSS – turėdavo įgaliojimus gaminti ir platinti LSP.

„Šiemet susiklostė tokia situacija, kad LSAS turėjo besivelkantį ilgą šleifą teisminių ginčų su buvusia savo nare Vilniaus universiteto studentų atstovybe dėl finansinio neatsiskaitymo. Šiuo metu yra inicijuotos LSAS bankroto procedūros“, – sakė ministras.

Šių įvykių fone, Švietimo ir mokslo ministerija paprašė patikinimo, kad LSAS gebės pagaminti ir išplatinti pažymėjimus.

„Laukėme iki paskutinės minutės jų šiuos ketinimus patvirtinančių susitarimų su gamintojais. Mes gavome gamintojų laišką, tvirtinantį, kad LSAS negali užtikrinti finansavimo ir todėl liepos mėnesį pasirašyta sutartis su abejomis organizacijomis yra pakoreguota ir tokiu būdu tik viena organizacija – LSS – yra įpareigota gaminti studento pažymėjimus visiems studentams“, – kalbėjo G.Steponavičius.

Anot jo, negalima rizikuoti visų studentų interesais dėl neapibrėžtos finansinės situacijos vienoje iš nacionalinių studentų organizacijų, kurioje sąskaitos areštuotos ir vyksta teisminiai ginčai.

„Tai mūsų netenkino ir tokie žingsniai todėl buvo padaryti“, – sprendimą šįmet suteikti LSP platinimo teises tik LSS komentavo ministras.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius