-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Hermanno Hulsingos stipendija skirta šiauliečiui Mindaugui Klemanskui

Kasmet prieš Kovo 11-ąją „Lions“ moterų klubas apdovanoja geriausiai besimokantį Šiaulių universiteto studentą, turintį negalią. Šiais metais stipendiją gavo Socialinės gerovės ir negalės studijų II kurso kineziterapijos studentas Mindaugas Klemanskas. Stipendijos suma buvo 2000 Lt, tačiau šiemet padidinta tūkstančiu litų ir pavadinta Hermanno Hulsingos, ilgamečio „Lions“ moterų klubo mecenato, vardu. Šių metų pradžioje H.Hulsinga išėjo Anapilin, tad siekdamos įamžinti jo garbę klubo narės stipendijai suteikė jo vardą.
Mindaugas Klemanskas
Mindaugas Klemanskas / Vadimo Simutkino nuotr.

Septintasis stipendininkas

Šiaulių moterų „Lions“ klubas jau septintus metus iš eilės prieš Kovo 11-ąją apdovanoja neįgalų ir labai gerai besimokantį Šiaulių universiteto studentą. Daugiausiai nominuotųjų šiai stipendijai iki šiol yra iš Socialinės gerovės ir negalios studijų fakulteto – apdovanotas jau trečiasis šio fakulteto studentas. Į šią stipendiją šiemet pretendavo 7 studentai.

Neužtenka gyventi ir egzistuoti iš to, ką skiria valstybė – reikia pasiekti kažką pačiam. Pradėjau domėtis specialybėmis Šiaulių universitete ir pasirinkau kineziterapiją, – pasakojo M.Klemanskas.

M.Klemanskas džiaugiasi stipendija, kuri neabejotinai suteiks dar daugiau motyvacijos mokytis ir tobulėti. Pasak jo, stipendija džiaugėsi ne tik jis, bet ir visi jo artimieji. Kineziterapijos specialybę vaikinas pasirinko neatsitiktinai – pačiam teko ilgai sveikti reabilitacijos centruose.

„Turėjau sveikatos problemų, lankiausi reabilitacijos centre, ligoninėje praleidau keturis mėnesius, reabilitacijos ligoninėje Palangoje – tris mėnesius. Buvau visiškai paralyžiuotas. Bėgant metams po truputį stiprėjau, sportavau, vaikščiojau į Šiaulių reabilitacijos centrą ir galvojau, kad reikia siekti kažkokio tikslo gyvenime. Neužtenka gyventi ir egzistuoti iš to, ką skiria valstybė – reikia pasiekti kažką pačiam. Pradėjau domėtis specialybėmis Šiaulių universitete ir pasirinkau kineziterapiją“, – pasakojo M.Klemanskas.

Pasak jo, tokia specialybė naudinga pačiam, be to, dirbant su reabilituojamais žmonėmis situacija bus jau pažįstama. „Padėti galėsiu kitiems, į panašią bėdą kaip ir aš patekusiems žmonėms“, – teigė M.Klemanskas. Šiuo metu antrame kurse esančiam vaikinui studijos sekasi gerai, tačiau jis norėtų, kad sektųsi dar geriau.

Motyvacijos studentui netrūksta

Pasak Socialinės gerovės ir negalės fakulteto prodekanės Linos Miliūnienės, M.Klemanskas yra labai motyvuotas studentas. „Aš jį prisimenu iš priėmimo komisijos. Vos jam pasirodžius visi jo klausinėja ir visiems įdomu su juo bendrauti. Tačiau gaila, kad nepateko į valstybės finansuojamą vietą, tad stipendija yra tikrai didžiulė parama, ypač tokiam aktyviam ir šauniam studentui kaip Mindaugas“, – sakė prodekanė.

Aš pasirinkau, kad krepšinis būtų mano hobis, nes savo gyvenimą sieju su kineziterapija, – kalbėjo M.Klemanskas.

Kaip pasakojo Socialinės gerovės ir negalės fakulteto sveikatos studijų katedros vedėja Daiva Mockevičienė, Mindaugas yra jau baigęs ir masažo kursą. „Lietuvoje masažo specialybei skirti 8 kreditai, o pas mus – 7 kreditai. Tačiau, kiek teko girdėti, Mindaugo labai geros rankos“, – džiaugėsi D.Mockevičienė.

Nekantrauja dirbti kineziterapeutu

Laisvalaikiu vaikinas žaidžia neįgaliųjų krepšinį, o praėjusiais metais buvo pakviestas treniruotis į rinktinę. „Tačiau ten jau būtų daug darbo – vien treniruotis reikėtų tris kartus per dieną. Tad aš pasirinkau, kad tai būtų mano hobis, nes savo gyvenimą sieju su kineziterapija“, – kalbėjo M.Klemanskas.

Jau praėjusią savaitę M.Klemanskui pasibaigė pirmoji stebimoji praktika, tad naujoji patirtis vaikiną dar labiau paskatino gilintis į kineziterapiją. „Ten buvo dirbama drauge su kineziterapeutų priežiūra. Sekėsi gerai ir jau nebesinori mokytis, norėtųsi kuo greičiau pradėti dirbti. Vis dėlto praktikos metu teko įsitikinti, kiek daug dar reikia sužinoti, kad žmogui padėdamas dar labiau jam nepakenktum“, – sakė M.Klemanskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius