Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į geriausios disertacijos vardą pretenduoja ir KU mokslininko darbas

Lietuvos jaunųjų mokslininkų sąjunga, kasmet organizuojanti Geriausių disertacijų konkursą, paskelbė 2019 metų laureatus. Į garbingą sąrašą pateko ir Klaipėdos universiteto mokslininko darbas.
Mokslininkas Zigmas Vitkus
Mokslininkas Zigmas Vitkus / Klaipėdos universiteto nuotr.

Skelbiama, jog konkursui buvo pateikta 60 disertacijų: 39 darbai fizinių, technologijos, biomedicinos ir žemės ūkio, 21 – humanitarinių ir socialinių mokslų srityse. Po 1-ame konkurso etape vykusio ekspertinio vertinimo paskelbta 11 laureatų. Juo pripažintas ir Klaipėdos universiteto Baltijos regiono istorijos ir archeologijos instituto mokslo darbuotojas dr. Zigmas Vitkus. Klaipėdos universitete parašytas ir apgintas jo mokslinis darbas „Memorialas atminimo politikoje: Panerių atvejo tyrimas (1944-2016)“ pretenduos ir į II konkurse etape renkamos Geriausios metų disertacijos nominaciją.

Paklaustas apie savijautą sulaukus mokslinio darbo įvertinimo, dr. Z. Vitkus sakė: „Smagu, kad į mano tyrimo temą atkreiptas dėmesys. Tai bus paskata parengti tobulesnę monografiją“. Disertacijos pagrindu rengiamą knygą jos autorius planuoja išleisti kitąmet.

Konkurso laureatą telefonu pasveikinęs KU rektorius prof. dr. Artūras Razbadauskas pasidžiaugė, jog Klaipėdos universitetas yra palanki erdvė jaunųjų mokslininkų tyrimams, o uostamiestyje dirbantys istorikai, archeologai jau keletą metų neužleidžia garbingų pozicijų šio konkurso laureatų sąrašuose.

2018-aisiais Geriausios metų disertacijos vardą humanitarinių ir socialinių mokslų srityje pelnė dr. Indrė Žigeu, Klaipėdos universiteto Baltijos regiono istorijos ir archeologijos instituto mokslo darbuotoja, 2016-ųjų konkurso nugalėtoju buvo pripažintas instituto mokslininkės dr. Raimondos Nabažaitės darbas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius