-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į valstybės finansuojamas vietas aukštosiose mokyklose po antrojo priėmimo etapo pakviesti studijuoti 1076 asmenys

Rugpjūčio 3 d. paskelbti pagrindinio priėmimo antrojo etapo rezultatai.
Absolventai
Absolventai / VDU nuotr.

Studijuoti universitetuose valstybės finansuojamose studijų vietose pakviesti 1 076 asmenys, į valstybės nefinansuojamas studijų vietas pakviesti 1 140 asmenys, iš jų 29 įgijo teisę į studijų stipendijas.

Į koleginių studijų programų valstybės finansuojamas vietas pakviesti 1 929 asmenys, į valstybės nefinansuojamas studijų vietas pakviesti 1 325 asmenys, iš jų 231 įgijo teisę į studijų stipendijas.

Antrojo etapo studijų sutartis stojantieji rugpjūčio 4-6 dienomis turės pasirašyti tose aukštosiose mokyklose, į kurias yra pakviesti.

Po pagrindinio priėmimo likus laisvų valstybės finansuojamų ir nefinansuojamų studijų vietų organizuojamas papildomas priėmimas, kuriam prašymai pildomi rugpjūčio 7-9 dienomis.

Papildomo priėmimo metu stojantieji LAMA BPO informacinėje sistemoje atnaujina  prašymus priimti studijuoti į universitetinių ir koleginių studijų programas. Prašymuose galima įrašyti ne daugiau kaip 6 pageidavimus. Jame gali dalyvauti tie asmenys, kurie teikė prašymus pagrindiniame priėmime.

Po ankstesnių etapų pasirašiusieji studijų sutartį su aukštąja mokykla dėl valstybės finansuojamos studijų vietos arba dėl valstybės nefinansuojamos studijų vietos su studijų stipendija papildomo priėmimo metu gali pretenduoti tik į valstybės nefinansuojamas studijų vietas (be studijų stipendijos).

Stojantieji, kurie ankstesnių etapų metu pasirašė valstybės nefinansuojamų studijų sutartį su aukštąja mokykla ar negavo/nepriėmė jokio kvietimo studijuoti, papildomo priėmimo metu gali rašyti pageidavimus į valstybės finansuojamas ir į valstybės nefinansuojamas studijų vietas bei siekti gauti studijų stipendiją.

Stojantieji, įgiję išsilavinimą iki 2010 m., užsiregistravę LAMA BPO informacinėje sistemoje iki liepos 23 d., tačiau nepristatę savo brandos atestatų į LAMA BPO punktą, tai galės padaryti nuo rugpjūčio 3 d. iki rugpjūčio 9 d. 17 val.
Papildomo priėmimo kvietimai studijuoti bus skelbiami rugpjūčio 10 d. iki 17 val. Paskutinės sutartys su pakviestaisiais studijuoti aukštosiose mokyklose bus pasirašomos rugpjūčio 11-13 dienomis.   

Bendrąjį priėmimą Lietuvos švietimo ir mokslo ministro įgaliojimu vykdo Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacija bendrajam priėmimui organizuoti (LAMA BPO). Išsamios informacijos apie bendrąjį priėmimą, studijų programų sąrašą ieškokite LAMA BPO tinklalapyje www.lamabpo.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius