Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 04 14 /18:36

Įkalinti VGTU bendrabutyje studentai: baisu net pagalvoti, kas būtų, jei kiltų gaisras

Saulėtekio alėjos 25 numeriu pažymėtame bendrabutyje gyvenantys Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) studentai pastaruoju metu jaučiasi lyg įkalinti. Mat dėl nuolat gendančios besisukančios metalinės užtvaros, per kurią galima patekti į bendrabutį ir iš jo išeiti, tenka pakoreguoti planus. Šalia esančių atsarginių durų raktą saugo budėtojas, kurio dažnai tiesiog nėra.
VGTU bendrabutyje sugedo besisukančios metalinės durys.
VGTU bendrabutyje sugedo besisukančios metalinės durys. / „Youtube“ nuotr.

Baiminasi gaisro

Trečiadienio vakarą minėtame bendrabutyje prie durų tiek iš lauko pusės, tiek viduje būriavosi nepatenkinti studentai. Mat dėl gedimo užsitrenkus durims, nei patekti vidun, nei išeiti iš bendrabučio nebuvo įmanoma.

Žiūrėkite VGTU studentų atsiųstą video:

VIDEO: 11042012023

Anot studentų, durys buvo pataisytos po pusvalandžio, tačiau netrukus vėl užstrigo ilgesniam laikui.

„Baisu net pagalvoti, kas būtų, jei kiltų gaisras ar kažkam pasidarytų bloga. Šalia yra durys tokiems atvejams, spėkit, ar jos būna atrakintos?“ – retoriškai klausė sunerimusi studentė. Ji pridūrė, kad raktą nuo šių durų turi administratorius, kuris darbą baigia 17 val. ir jo prireikus paprasčiausiai neįmanoma rasti.

Ji pasakojo, kad kažkas iš perpykusių studentų paprasčiausiai ėmė ir išlaužė šalia metalinės užtvaros esančias duris.

„Kas beliko? Juk visi turime reikalų – darbai, mokslai. Nusileidi į apačią kur nors išlėkti ir štai – prieš nosį užstrigusios durys. Tenka keisti net ir svarbiausius planus“, – nepasitenkinimo neslėpė studentė.

Beje, tokia pat nemaloni staigmena šiame bendrabutyje gyvenančių studentų laukė ir ketvirtadienį.

Dėl naujo administratoriaus – problemų kaip iš gausybės rago

Šiuo metu už bendrabučių priežiūrą atsakingas gyvenamųjų namų gyvenviečių administratorius – bendrovė „Economus“.

„Kai tik pradėjome bendradarbiauti matėsi, kad jie („Economus“ atstovai – 15min.lt „Studentų zona“) neįsivaizduoja, kur eina, ir į mūsų strategiškai pateiktus planus tik numojo ranka, sakydami, kad jie su tokiomis problemomis nesusidurs. Akivaizdu, kad įmonė nepasiruošusi tinkamai administruoti bendrabučius vien todėl, kad tai yra pirmoji jų tokia patirtis“, – 15min.lt „Studentų zonai“ sakė studentų atstovybės prezidentas Dionis Martsinkevichus.

Stringanti besisukanti metalinė užtvara nėra vienintelė problema. Studentų atstovybės vadovas teigė, kad bendrovei „Ekonomus“ perėmus bendrabučio priežiūrą problemos pasipylė kaip iš gausybės rago.

„Tai – tęstinis procesas, trunkantis jau keturis mėnesius“, – apie neišsprendžiamas bėdas kalbėjo D. Martsinkevichus.

Pasak jo, dėl nuolat kylančių problemų jau buvo parašytos keturios pretenzijos, adresuotos įmonės atstovams, suorganizuotas visuotinis susirinkimas su bendrabučio gyventojais ir jį administruojančia įmone, taip pat rektorius sudarė specialią komisiją.

„Joje – kompetentingi asmenys, atsakingi už patalpų eksploatavimą, darbų saugą ir administravimą. Komisija įpareigota detaliai išsiaiškinti situaciją bendrabučiuose. Išvados buvo pateiktos pačiai įmonei su įpareigojimu sutvarkyti trūkumus, tačiau ji vis delsia“, – apie komisijos, kurios narys pats taip pat buvo, pasakojo studentų atstovybės vadovas.

15min.lt žurnalistei susisiekti su bendrovės „Ekonomus“ atstovais nepavyko. Daugybę kartų skambinant įmonės tinklalapyje nurodytu telefono numeriu niekas juo neatsiliepė.

Papildyta 18.36 val.: Perskaičiusi portale pasirodžiusį straipsnį dar viena VGTU bendrabutyje gyvenanti studentė atsiuntė video, kuriame užfiksuota, kokiu būdu į bendrabutį patenka studentai, sugedus besisukančioms metalinėms durims.

Dėkojame už temą VGTU studentams, kurie kreipėsi į redakciją ir atsiuntė video. Turi temą? Pasiūlyk ją el. paštu studentai@15min.lt!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius