Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įkvepiantis pavyzdys: 86-erių kinas 15-ąjį kartą bando išlaikyti stojamuosius egzaminus

Kupinas ryžto 86-erių kinas, visuomet svajojęs laikyti stojamuosiusius egzaminus 15-ąjį kartą savo gyvenime, šįmet nusprendė tai padaryti, skelbia dailymail.co.uk.
Studijos
Studijos / 123rf.com nuotr.

Pirmą kartą į universitetą jis bandė stoti 1949 – aisiais. Wangas Xia yra kilęs iš rytinės Kinijos dalies, egzaminus laikė dešimt kartų nuo 2001-ųjų – būtent nuo tada buvo panaikinti stojančiųjų amžiaus apribojimai. Be to, dar iki tada, 1950-1960 m. jis jau keturis kartus buvo laikęs stojamuosius egzaminus.

Kiekvieną kartą jis susimaudavo. Vis dėlto šįmet Wangas Xia tvirtina itin daug ruošęsis ir tikisi, kad sėkmė šįkart jį lydės. Sekmadienį kalbėdamas prieš egzaminą jis tvirtino:

„Šį kartą kruopščiai ruošiausi. Nesinervinu ir padarysiu viską, ką galiu geriausia“. Paklaustas, kokį dalyką norėtų studijuoti universitete, jis teigė, kad pirmiausia reikėtų leisti jam pagaliau išlaikyti stojamuosius.

Jis yra vyriausias kinas, laikantis stojamuosius egzaminus. Kasmet šiuos egzaminus laiko apie 9 mln. vidurinių mokyklų moksleivių.

Keturis dešimtmečius vyras dirbo medicinos srityje, tačiau mano, kad pacientai negalėjo juo iki galo pasitikėti, nes jis neturėjo diplomo. 2007-aisiais Nanjingo medicinos universitetas apdovanojo jį garbės laipsniu, tačiau to jam negana – jis nori studijuoti.

Jo artimieji mano, kad jis turėtų ir toliau bandyti laikyti stojamuosius, jei tik dėl to jaučiasi laimingas.

Kovai su nusirašinėjimu naudos dronus

Neseniai skelbta, kad Kinijos pareigūnai panaudojo itin modernią priemonę kovai su nusirašinėjimu per svarbius aukštųjų mokyklų stojamuosius egzaminus – bepilotį heksakopterį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius