-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Įmonių grupė „Narbutas“ pradeda bendradarbiavimą su Vilniaus dailės akademija

Vilniaus dailės akademijos Vilniaus fakulteto Dizaino katedroje buvo atidaryta magistrantūros studijų dizaino programos laboratorija – eksperimentų platforma „Mad Lab“.
Įmonių grupė „Narbutas“ pradeda bendradarbiavimą su VDA / „Narbutas“ nuotr.
Įmonių grupė „Narbutas“ pradeda bendradarbiavimą su VDA / „Narbutas“ nuotr.

Šios laboratorijos tikslas – skatinti mokslo, verslo ir pramonės atstovų bendradarbiavimą, padėti studentams užmegzti ryšius su potencialiais darbdaviais ir klientais. Auditoriją Vilniaus dailės akademijai įrengti padėjo įmonių grupė „Narbutas“

„Pramonės, verslo atstovų bendradarbiavimas su mokslo įstaigomis neša naudą abiem pusėms. Jauni žmonės jau studijų metu gali įgauti praktinių žinių, susipažinti su realiomis verslo sprendžiamomis problemomis.

Tai padeda žengti pirmuosius karjeros žingsnius, susirasti ar patiems susikurti darbo vietą. Iš kitos pusės, verslo, pramonės atstovai su studentais gali spręsti produktų ar paslaugų vystymo problemas, kurti inovatyvius sprendimus ir pažinti potencialius darbuotojus“, – sako Ingrida Paužienė, įmonių grupės „Narbutas“ pardavimų vadovė Lietuvoje

Naujosios dizaino laboratorijos patalpos pritaikytos tiek individualiam, tiek komandiniam darbui. Kuriant interjerą siekta naudotis tik Lietuvos gamintojų produkcija, taigi visi auditorijos baldai yra sukurti projekto partnerių – įmonių grupės „Narbutas“ ir apšvietimo sprendimų bendrovės „Gaudrė“.

pramonės atstovai su studentais gali spręsti produktų ar paslaugų vystymo problemas

Planuojama, kad ateityje laboratorijoje atsiras ir studentų sukurtų ir įmonių grupėje „Narbutas“ pagamintų baldų.

„Patalpos interjeras labiau primena dizaino studijos ar biuro aplinką nei mokymosi auditoriją. Kiekvienas studentas turi asmeninę darbo vietą. Svarbu pažymėti, kad tai nėra vien tik kitaip  įrengta patalpa.

Tai kitoks studijų principas, kuomet studijos grindžiamos ne tik teorinėmis studijomis, bet ir realiai taikoma tiriamąja ir praktine veikla.

Todėl realus bendradarbiavimas su socialiniais partneriais bei tarpdisciplininis bendradarbiavimas yra prioritetinė laboratorijos veiklos kryptis“ – sako Juozas Brundza, Vilniaus dailės akademijos Dizaino katedros vedėjas.

Pasak I. Paužienės, pagalba įrengiant eksperimentinę laboratiją – tik vienas iš numatomų bendradarbiavimo su Vilniaus dailės akademija žingsnių. Ateityje tikimasi studentus įtraukti į biuro baldų dizaino kūrybos procesą, organizuoti patirties mainus tarp verslo įmonės ir akademinės bendruomenės atstovų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius