Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 11 09 /18:20

Inauguruotas KTU rektorius Eugenijus Valatka

Penktadienį vykusioje iškilmingoje ceremonijoje inauguruotas Kauno technologijos universiteto (KTU) profesorius Eugenijus Valatka.
Prof. Eugenijus Valatka
Prof. Eugenijus Valatka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pasak naujojo rektoriaus, artimiausias laukiantis darbas – komandos formavimas, taip pat jo planuose yra administracijos pertvarkymas.

„Jau geriau susipažinau su vykstančiais procesais ir kai kurie pokyčiai administracijoje, administraciniame valdyme yra planuojami. Bet jų įgyvendinimas prasidės ne anksčiau kaip sausio mėnesį“, – BNS sakė E.Valatka.

Jis svarsto jungti kai kuriuos skyrius, taip pat įsteigti trečio, infrastruktūros, prorektoriaus pareigybę.

Apie akademinės universiteto srities pertvarkymą, pasak E.Valatkos, būtų galima kalbėti nebent gerai išdiskutavus klausimą su bendruomene. E.Valatka žada aktyviai su ja bendrauti.

„Tik su bendruomene gerai išdiskutavus ir aiškiai matant rezultatą, kurio siekiame, darysime kokius nors sprendimus, jeigu klausiate dėl padalinių, institutų ar fakultetų. Pagrindinis darbas, kurį aš dabar matau, – labai aktyvus bendravimas su bendruomene, viduje“, – kalbėjo jis.

E.Valatka mano, kad Kauno regiono universitetai turėtų aktyviai bendrauti tarpusavyje, tačiau nemato jų sujungimo kaip tikslo.

„Prievartinis jungimas – aš nemanau, kad jis yra racionalus ir išmintingas kelias“, – tvirtino naujasis rektorius.

„Žiūriu į KTU kaip sudedamąją dalį Kauno miesto, Kauno regiono ekosistemos. (...) Matau čia daug galimybių bendradarbiaujant su kitomis Kauno aukštosiomis mokyklomis, institutais, nuveikti daug darbų ir aktyviai dalyvauti viso Kauno regiono plėtroje“, – sakė KTU rektorius.

Per ceremoniją jis priėmė rektoriaus insignijas bei prisiekė sąžiningai eiti pareigas, puoselėti bendruomenę ir būti visiems vienodai teisingas.

„Nuolankiai dėkoju jums už buvimą šiose iškilmėse. (...) Turėsiu dar įrodyti realiais darbais, kad sprendimas perduoti man universiteto skeptrą buvo teisingas ir pateisinantis visuomenės lūkesčius“, – kalbėjo inauguruotasis rektorius.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė, kurios sveikinimą perskaitė patarėja, pabrėžė, kad atstovavimas universitetui yra didelė atsakomybė ir linkėjo, jog naujojo rektoriaus išrinkimas visiems atneštų laukiamų pokyčių, padėtų įsilieti į geriausių universitetų gretas.

Rektorių sveikinusi švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė linkėjo priimti teisingus sprendimus, kurie vestų į priekį.

„Tikimės, kad jums vadovaujant universitetas išliks garsus savo drąsiais žingsniais, priimamais iššūkiais“, – kalbėjo Vilniaus universiteto rektorius, Lietuvos rektorių konferencijos pirmininkas Artūras Žukauskas.

Jis linkėjo E.Valatkai būti išmintingam ir bendradarbiauti su kitais universitetais rengiant naująją kartą.

Jam įteiktas aukso ženklelis, simbolizuojantis KTU rektoriaus narystę Rektorių konferencijoje.

Chemijos inžinerijos mokslų daktaras E.Valatka rektoriumi išrinktas liepą, pareigas eiti jis pradėjo rugpjūčio 10 dieną.

Rektoriaus kadencijos trukmė – penkeri metai.

KTU rektoriaus rinkimai paskelbti pernai gruodį, kai iš šių pareigų kilus skandalui dėl plagijuoto habilitacinio darbo atsistatydino Petras Baršauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius