Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Indijos ministrė Preneet Kau skaitys paskaitą Mykolo Romerio universitete

Kovo 30 d. 13 val. (I-414 a.) Indijos Respublikos užsienio reikalų ministrė Preneet Kaur Mykolo Romerio universitete (MRU) skaitys viešą paskaitą apie Indijos užsienio politiką. Su oficialiu vizitu Indijos ministrė Lietuvoje lankysis kovo 30 – 31 dienomis.
Mykolo Romerio universitetas
Mykolo Romerio universitetas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Mykolo Romerio universiteto ir Indijos ryšys tampa vis glaudesnis. Šių metų pradžioje MRU rektorius prof. Alvydas Pumputis ir Indijos Respublikos nepaprastasis ir įgaliotasis ambasadorius J. E. Deepak Vohra pasirašė sutartį dėl Indijos studijų centro steigimo Universitete. Sutarties pasirašymą ambasadorius Deepak Vohra vadino istoriniu įvykiu šiuo metu besiklostančių Indijos ir Lietuvos santykių srityje.

Nuo rudens Universitete steigiant Indijos centrą, nuolatiniam darbui atvyks Indijos studijų profesoriai. MRU bus organizuojamos paskaitos apie Indijos ekonomiką ir politiką, konferencijos, seminarai, debatai Lietuvos ir Indijos ryšių klausimais. Planuojama rengti Hindi kalbos kursus. Įvairialypė Indijos kultūra bus pristatoma parodose, koncertuose, filmų peržiūrose.

Pripažintuose pasaulio universitetuose veikia 60 Indijos studijų centrų, Lietuvoje ir Baltijos šalyse tai bus pirmasis ir vienintelis tokio pobūdžio centras.

Šių metu sausį Mykolo Romerio universitete viešėjo Pendžabo institutų grupės (Indijos Respublika) atstovė Harpreet K Kang. Vizito metu MRU tarptautinių ryšių ir plėtros prorektorius dr. Stasys Vaitkevičius ir viešnia iš Indijos pasirašė bendradarbiavimo sutartį.

2010 m. birželį. rektorius prof. A. Pumputis priėmė Indijos universitetų asociacijos generalinę sekretorę prof. Beena Shah. Viešnia iš Indijos į Vilnių buvo atvykusi dalyvauti Pasaulio universitetų asociacijos birželio 24 – 26 d. organizuotame Kongrese, kuris vyko Mykolo Romerio universitete.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius