Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš MRU atleistas profesorius Vytis Valatka: „Universiteto veiksmas yra šmeižikiško pobūdžio, savo orumą ginsiu teisme“

Iš Mykolo Romerio universiteto (MRU) atleistas profesorius dr. Vytis Valatka teigia, kad akademinės etikos nepažeidė, o universiteto administracijos sprendimą vadina nesuvokiamu.
profesorius dr. Vytis Valatka
profesorius dr. Vytis Valatka / MRU nuotr.

Priminsime, kad ketvirtadienį MRU išplatino pranešimą spaudai, kuriame teigiama, kad universitete iš darbo atleistas profesorius dr. V.Valatka, kuris, vertindamas studentų žinias, nesivadovavo universiteto studijų tvarka ir pažeidė akademinę etiką. Universiteto teigimu, profesorius pasiūlė egzamino nelaikyti tiems, kuriems tinka septynių balų įvertinimas.

MRU pranešime taip pat teigta, kad surinkta medžiaga dėl galimų neteisėtų V.Valatkos veiksmų taip pat perduota teisėsaugos institucijoms.

Anot V.Valatkos, universiteto veiksmas yra šmeižikiško pobūdžio, todėl savo orumą V.Valatka sieks ginti teisme.

Tuo metu iš MRU atleistas profesorius dr. Vytis Valatka penktadienį 15min.lt redakcijai atsiuntė savo poziciją raštu, kurioje teigia, kad akademinės etikos nepažeidė, o universiteto administracijos sprendimą vadina nesuvokiamu.

Profesorius sako, kad labiausiai jį šokiravo net ne atleidimas iš darbo, o viešai mestas korupcijos šešėlis. Jo manymu, pastarasis veiksmas yra šmeižikiško pobūdžio, todėl savo orumą V.Valatka sieks ginti teisme.

„Pateikta informacija visiškai neatitinka tikrovės. Per daugiau nei 10 metų darbo praktiką MRU nė karto nesulaukiau pastabų iš jokio asmens nei dėl paskaitų ar seminarų vedimo, nei dėl studijų rezultatų vertinimo metodikos. Taip pat nebuvo nei pastabų, nei skundų dėl edukacinės kompetencijos. Vertinimo sistemą, dėl kurios esu kaltinamas, taikau nuo savo darbo universitete pradžios. Tokia nedidelio pažymių spektro vertinimo praktika yra gana paplitęs reiškinys bei taikoma ne vieno dėstytojo. Esant reikalui, tai galima pagrįsti atlikus patikrinimą. Šiuo atveju paaiškėtų, ar priimant šį sprendimą nebuvo taikomi dvigubi standartai“,  – teigia V.Valatka.

Profesorius priduria, kad vertindamas studentų žinias ir gebėjimus visuomet vadovavosi tik nustatytais bei pedagogo etikai ir sąžiningumui keliamais reikalavimais.

„Vertinimo sistema nėra slapta, bet taikoma viešai ir nuosekliai kiekvieno egzamino metu. Be to, pats logikos mokslas yra sudėtingas, todėl studentų gebėjimai jį įsisavinti natūraliai skiriasi. Tad puikius, labai gerus ir gerus įvertinimus gauna sąlyginai nedidelis studentų skaičius. Būtent todėl vertindamas studentus, visada stengiuosi būti studento pusėje, svyruojant pažymiui taikyti studento intereso prioriteto principą. Be to, per visą mano darbo universitete laiką nebuvo priimtas joks sprendimas ar dokumentas, įpareigojantis dėstytoją kiekvieną kartą studentams surašyti visus pažymius nuo 1 iki 10“ , – 15min.lt atsiųstame laiške tvirtina V.Valatka.

Šiuo metu jis tariasi su advokatais dėl tolimesnių teisinių veiksmų.

Studentiškas naujienas sekite socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje. Čia verda studentiškas gyvenimas!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius