Tiesiogiai
VALINSKAS ŽINO: prezidento rinkimų naktis tiesiogiai

Įsikibo į kėdę: Alytaus kolegijai vadovauja tryliktus metus, nors nebeturėtų

Po ilgo bylinėjimosi teismas patvirtino, jog Alytaus kolegijos direktorė Danutė Remeikienė trečiai kadencijai į pareigas buvo paskirta neteisėtai. Nepaisant to, kolegijai ji laikinai vadovauja iki šiol. Švietimo, mokslo ir sporto ministerija (ŠMSM) dėl tokio sprendimo tinkamumo ir skaidrumo reiškia abejones. Ką apie tai galvoja kolegijos taryba, laikinam vadovavimui ir paskyrusi D.Remeikienę, išsiaiškinti nepavyko – tarybos pirmininkas į klausimus taip ir neatsakė.
Danutė Remeikienė
Danutė Remeikienė / Asmeninio archyvo nuotr.

Praėjusių metų gegužę ŠMSM ir Alytaus kolegijos ginčą apeliacine tvarka išnagrinėjęs Kauno apygardos teismas patvirtino, kad D.Remeikienė, net ir pasikeitus įstatymams, trečią kadenciją eiti aukštosios mokyklos vadovės pareigų negalėjo.

Tiesa, kolegijai, kaip laikinai pareigas einanti direktorė, ji vadovauja iki šiol.

„Taryba, pasitarusi su visais ir tarpusavyje, priėmė tokį sprendimą pasiūlyti man. Aš sutikau, bet tai yra labai trumpas ir laikinas etapas, kuris leis man garbingai atsisveikinti su šitom pareigom ir perduoti simbolinį raktą šitos mokyklos naujajam vadovui. Turbūt tai irgi ne mažiau svarbu padaryti korektiškai ir gražiai“, – apie tai, kodėl vis dar užima vadovaujančias pareigas, 15min pasakojo D.Remeikienė.

Ji teigė Alytaus kolegijai laikinai vadovaujanti nuo šių metų gegužės 5-osios ir esą vadovaus iki tol, kol atsiras nuolatinis direktorius.

„Taryba mane įgaliojo, iki kol bus išrinktas direktorius. Šiuo metu vyksta dokumentų svarstymas dėl rinkimų konkurso paskelbimo, kuris tuojau pat bus paskelbtas“, – teigė D.Remeikienė.

ŠMSM situaciją Alytaus kolegijoje įvertino kritiškai – esą laikinai vadovauti įstaigai D.Remeikienė neturėtų.

„Kaip numato Alytaus kolegijos statutas, kolegijos direktoriaus pareigas jam nesant paprastai eina direktoriaus pavaduotojas akademinei veiklai arba paskirtas akademinio padalinio vadovas.

2018 m. Alytaus kolegijoje atliekant auditą buvo rasta labai daug buvusios vadovės D.Remeikienės darbo pažeidimų, o 2019 m. Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) yra pripažinusi, kad Alytaus kolegijos direktorė D.Remeikienė naudojosi pareigomis asmeninei naudai gauti bei įstaigos finansiniais ištekliais ne tarnybos tikslams ir tokiais veiksmais pažeidė viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje nuostatas“, – rašoma ministerijos atsakyme.

2019-aisiais VTEK konstatavo, kad D.Remeikienė Alytaus kolegijos lėšomis apmokėjo asmeninio pobūdžio publikacijos apie save rengimo ir leidybos išlaidas – 2,4 tūkst. eurų.

Kyla didelių abejonių dėl Alytaus kolegijos tarybos sprendimo.

„Atsižvelgiant į aukščiau paminėtus faktus, taip pat ir į bylos dėl neteisėto D.Remeikienės paskyrimo Alytaus kolegijos direktore trečiai kadencijai nutartį, kyla didelių abejonių dėl Alytaus kolegijos tarybos sprendimo skirti D.Remeikiene laikinai atlikti direktoriaus funkcijas tinkamumo ir skaidrumo“, – nurodė ministerija.

ŠMSM dėl tokio sprendimo nurodė kreipusis į kolegijos tarybą ir paprašiusi paaiškinimo.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Prie Švietimo ministerijos
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Prie Švietimo ministerijos

15min bandė susisiekti su kolegijos tarybos pirmininku Algirdu Klimavičiumi, tačiau į klausimus, siųstus raštu, jis neatsakė. Kolegijos tarybos narys Eimantas Balaika kalbėti atsisakė, pasiūlė kreiptis į kolegijos sekretoriatą.

Dar vienas kolegijos tarybos narys, Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmų generalinis direktorius Almantas Danilevičius teigė nusišalinęs nuo visų su D.Remeikienės pareigomis susijusių klausimų, nes ji – rūmų tarybos narė. A.Danilevičius teigė, jog posėdis dėl D.Remeikienės vyko nuotoliniu būdu, jis jame nedalyvavo. Jis taip pat dėl visų klausimų pasiūlė kreiptis į kolegijos sekretoriatą.

Jei A.Klimavičius į klausimus atsakys, tekstą papildysime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius