Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

ISM keisis studentais su Ilinojaus universitetu Čikagoje

ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto bakalauro studentai nuo kitų metų rudens galės dalyvauti mainų programoje su Ilinojaus universitetu Čikagoje, JAV. ISM yra vienintelis universitetas Baltijos šalyse, su kuriuo Ilinojaus universitetas vykdys mainų programas.
ISM universiteto kiemas
ISM universiteto kiemas / ISM nuotr.

„Labai vertiname šiuos naujai užsimezgusius santykius su stipriu ir žinomu universitetu. Tikimės abipusiai naudingų mainų. Ilinojaus universiteto turima AACSB akreditacija suteikiama patiems geriausiems universitetams ir yra viena iš trijų svarbiausių verslo universitetų akreditacijų pasaulyje“, – pažymi ISM rektorius dr. Nerijus Pačėsa.

Nauja partnerystė su garsiu JAV universitetu užsimezgė neseniai vykusio ISM rektoriaus vizito JAV metu. Jis kartu su Lietuvos švietimo ir mokslo ministru bei Lietuvos aukštųjų mokyklų vadovų delegacija kovo mėn. lankėsi JAV: Bostone ir Čikagoje susitiko su MIT Sloan School of Management, Harvardo ir Ilinojaus universitetų, mokslo centrų atstovais, JAV lietuvių bendruomene. Pasak rektoriaus, susitikimas su Ilinojaus universiteto vadovais vyko labai geranoriškai, iškart buvo aptartos bendradarbiavimo ir mainų galimybės. Ilinojaus universiteto atstovus ypač sudomino ISM vykdomas vasaros universiteto projektas (ang. ISM Summer University in the Baltics).

Mainų programoje su Ilinojaus universitetu Čikagoje galės dalyvauti visų ISM bakalauro studijų programų trečio ir ketvirto kurso studentai. Ilinojaus universitetas veikia trijuose miestuose: Čikagoje, Springfilde ir Urbanoje-Šampeinėje. 11 universiteto mokslininkų yra gavę Nobelio premiją. Ilinojaus universitete Čikagoje dirba daugiau kaip 2300 dėstytojų ir studijuoja apie 25 000 studentų.

Dr. Nerijaus Pačėsos teigimu, ISM tęsia nusimatytą partnerystės strategiją – sudaryti mainų ir bendradarbiavimo sutartis su geriausiais pasaulio universitetais. „Stiprius partnerius turime beveik visoje Europoje, tad šiuo metu prioritetinis tikslas – plėsti universitetų-partnerių tinklą JAV ir Azijoje“, – sako ISM rektorius. ISM Vadybos ir ekonomikos universitetas šiuo metu turi beveik 100 mainų partnerių visame pasaulyje. Šiaurės Amerikoje ISM iki šiol turėjo du partnerius – Šiaurės Karolinos universiteto Monfort College of Business (JAV) ir Kvebeko universitetą Monrealyje (Kanada).

Šiais mokslo metais pagal ISM turimas mainų programas studijuoti išvyko 137 universiteto studentai. Daugiausia jų rinkosi universitetus Skandinavijoje ir Vakarų Europoje, dalis išvyko į Japoniją, Pietų Korėją, Australiją, Singapūrą, Argentiną, Peru. 18-ka studentų išvyko studijuoti į užsienio universitetus siekdami gauti dvigubą diplomą – ISM ir atitinkamo kito universiteto užsienyje. Dvigubą diplomą jie galės gauti po metų studijų BI Norwegian Business School, HEC Management School (Liežo universitetas, Belgija), INSEEC Bordo ir Paryžiaus bei Euromed universitetuose (Prancūzija).

Iš užsienio universitetų į ISM šiais mokslo metais atvyko 104 studentai – daugiausiai iš Prancūzijos, Portugalijos, Vokietijos, Ispanijos, Olandijos, Belgijos, taip pat iš Pietų Korėjos, Singapūro ir JAV.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius