-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

ISM Vasaros universitete – studentai iš viso pasaulio

ISM Vadybos ir ekonomikos universitete jau antra savaitė intensyviai mokosi iš viso pasaulio atvykę užsienio universitetų studentai. Septintą kartą organizuojamas ISM Vasaros universitetas šiais metais subūrė 70 dalyvių iš skirtingų šalių, kurie tris savaites gilins tarptautinių projektų valdymo, derybų, verslo ir ekonomikos bei įmonių finansų žinias.
Pagrindinė teksto foto
ISM Vadybos ir ekonomikos universitetas / Partnerio nuotr.

ISM Vasaros universiteto programos vadovo doc. dr. Tado Šarapovo teigimu, tai puiki galimybė užsienio studentams vasaros metu įgyti naudingos akademinės patirties ISM universitete ir pakeliauti po Lietuvą, susipažinti su mūsų šalies kultūra.

„Atvykti studijuoti į ISM Vadybos ir ekonomikos universitetą studentus skatina čia jau buvusių programos dalyvių atsiliepimai. Kiekvienais metais programos dalyvių skaičius auga, o kai kurie atvyksta nebe pirmą kartą. Programos dėstytojai yra vieni geriausių savo srityse, tad paskaitų metu neapsiribojama vien tik teorija – laviname praktinius įgūdžius, studentai dirba tarptautinėse komandose“, – teigia T. Šarapovas.

Partnerio nuotr./ISM Vasaros universiteto programos vadovas dr. Tadas Šarapovas
Partnerio nuotr./ISM Vasaros universiteto programos vadovas dr. Tadas Šarapovas

Į kasmet organizuojamą ISM Vasaros mokyklą atvyksta vis daugiau dalyvių iš Portugalijos, Kinijos, Pietų Korėjos, Olandijos, Prancūzijos, Kazachstano, Australijos, Jungtinių Amerikos Valstijų, Čilės, Pietų Afrikos Respublikos, Švedijos, Danijos, Vokietijos, Austrijos.

ISM Vasaros universiteto organizatoriai kasmet į programą įtraukią vizitus į verslo įmones, susitikimus su Lietuvos įmonių ir startuolių atstovais.

„Studentams tai ne tik padeda pažinti Lietuvos verslo aplinką, bet ir atrasti praktikos, karjeros galimybių Lietuvoje. Šiais metais jau aplankėme didžiausią „Western Union“ padalinį pasaulyje, susitikome su „Girteka Logistics“ atstovais, atskleidusiais, kokie projektų valdymo metodai padeda įmonei išlikti regiono lydere“, – teigia programos vadovas.

VIDEO: ISM Vasaros universitete – studentai iš viso pasaulio

Mokosi tarp skirtingų kultūrų

Pasiteiravus programos dalyvių apie pirmuosius įspūdžius ISM universitete, daugelis jų įvardija tarptautinę aplinką, naujas akademines patirtis ir užmegztą draugystę su bendraminčiais, su kuriais ateityje galbūt norėtų dirbti prie bendrų projektų, kurti verslus.

„Kai kurių čia dėstomų dalykų mano universitete nesiūlo, tad turiu galimybę praplėsti akiratį ir įgyti naujų žinių. Vienas tokių dalykų yra tarptautinės derybos, kurių metu išmoktas teorijas pritaikome diskutuodami bičiulių, atvykusių iš skirtingų valstybių, apsupty“,– apie studijas ISM universitete atsiliepė studentas Stefan Jonson iš Stokholmo verslo mokyklos.

Prieš trejus metus ISM universiteto Vasaros programoje dalyvavęs portugalas Vasco Oliveira Alves iš Porto verslo mokyklos (angl. „Catolica Porto Business School“) sugrįžo į Lietuvą ir šiemet. „Pirmą kartą viešėdamas Lietuvoje dar nepažinojau šalies, jos kultūros, Vilniaus. Viskas atrodė nauja ir norėjosi pamatyti kuo daugiau, tad grįžęs į ISM universitetą antrą kartą ir vėl labai džiaugiuosi. Vilnius yra nuostabus miestas, čia gausu istorinių vietų, architektūrinių šedevrų. Vaikštinėdami senamiesčio gatvėmis su draugais atradome tiltą ir nežinojome, kur jis mus nuves. Pasukome ta kryptimi ir kitoje upės pusėje pasijutome tarsi namie – tai buvo kūrybinės laisvės ir kultūros kupinas Užupis“, – įspūdžiais dalijosi portugalas.

Partnerio nuotr./Studentas iš Portugalijos
Partnerio nuotr./Studentas iš Portugalijos

Nors vasaros universitetai vyksta daugelyje pasaulio aukštųjų mokyklų, paklaustas, kodėl jis pasirinko atvykti būtent į ISM Vadybos ir ekonomikos universitetą, studentas pasakoja, kad jo šalies universitetuose yra įprasta praktika rekomenduoti studentams išvykti tik į stipriausiųjų sąrašus patenkančias, aukštą reitingą savo srityje turinčias aukštąsias mokyklas.

„Dauguma Portugalijos studentų čia ne tik dalyvauja vasaros universiteto programose, bet ir atvyksta pagal „Erasmus“ mainų programas. Nemažai ISM studentų, norėdami įgyti tarptautinės studijų patirties, taip pat renkasi Porto verslo mokyklą. Džiaugiuosi tokiu glaudžiu bendradarbiavimu, leidžiančiu atrasti kultūrų skirtumus ir suteikiančiu galimybę mokytis vieniems iš kitų bei gerąją patirtį parsivežti į savo šalį“, – džiaugėsi V. Oliveira Alves.

Daugiau informacijos apie ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto studijas rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius