Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išnagrinėtos brandos egzaminų apeliacijos: 87 darbų vertinimas padidėjo, 24 – sumažėjo

Nacionalinė švietimo agentūra (NŠA) pranešime skelbia, kad šiemet dėl brandos egzaminų sulaukta 1004 apeliacijų, iš kurių 111 darbų pakeisti vertinimai. Bene daugumai – 87 darbams – vertinimai padidėjo, o 24 buvo sumažintas.
Lietuvių kalbos ir literatūros brandos egzaminas
Egzaminas / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Šiais metais buvo pateiktos 1004 apeliacijos dėl pagrindinės ir pakartotinės sesijos VBE rezultatų. Pateiktų apeliacijų skaičius 203 yra mažesnis nei 2019 m. (buvo – 1207). Šiemet, kaip ir praėjusiais metais, užsienio kalbų (prancūzų, vokiečių) VBE apeliacijų pateikta nebuvo. Fizikos VBE apeliacijų buvo pateikta 4, geografijos VBE – 2, informacinių technologijų VBE – 19, chemijos VBE – 9, biologijos VBE – 25, užsienio kalbos (anglų) VBE – 26, istorijos VBE – 12, matematikos VBE – 359, užsienio kalbos (rusų) – 1, lietuvių kalbos ir literatūros VBE apeliacijų skaičius – 547.

Prieš teikdami apeliacijas mokiniai elektroninėje rezultatų skelbimo sistemoje galėjo susipažinti su savo nevertinto darbo elektronine kopija. Mokiniams buvo sudaryta galimybė rašant prašymus dėl apeliacijų nagrinėjimo nurodyti ir savo apeliacijos teikimo argumentus.

Pagal Brandos egzaminų organizavimo ir vykdymo tvarkos aprašą apibrėžtas procedūras išnagrinėjus apeliacijai pateiktus kandidatų darbus, pasikeitė 111 darbų (11,05 proc.) įvertinimai (2019 metais pasikeitė 13,3 proc.). Po apeliacijų išnagrinėjimo įvertinimai ir didėjo, ir mažėjo. Iš 111 darbo, kurių įvertinimai pasikeitė, padidėjo 87 darbų (78,4 proc.) įvertinimai, sumažėjo – 24 darbų (21,6 proc.) įvertinimai (2019 metais atitinkamai – 71 proc. ir 29 proc.).

Rugpjūčio 13 dieną skelbiami pagrindinės ir pakartotinės sesijos valstybinių brandos egzaminų (VBE) apeliacijų rezultatai. Mokiniai gali susipažinti su sprendimu dėl apeliacijai teikto darbo įvertinimo prisijungdami prie rezultatų skelbimo sistemos iš duomenų tvarkytojo (mokyklos) gautu kandidato kodu ir vienkartiniu slaptažodžiu, kurį privaloma pasikeisti prisijungus pirmą kartą. Informacija teikiama ir mokykloms per duomenų perdavimo sistemą KELTAS.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius