Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išrinktas naujas LSAS prezidentas

Lapkričio 12 dieną Lietuvos studentų atstovybių sąjungos (LSAS) kongrese naujuoju šios organizacijos prezidentu tapo vienintelis kandidatas į postą – Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) studentas Vilius Morkūnas.
Vilius Morkūnas
Vilius Morkūnas / LSAS nuotr.

Kodėl neatsirado daugiau kandidatų, naujasis studentų atstovas teigė nežinantis. „Registracija buvo skelbta viešai, galėjo registruotis kiekvienas studentas, žinantis LSAS veiklą, galintis surinkti tam tikras privalomas rekomendacijas iš studentų atstovybių“, – sakė V. Morkūnas.

Jis pabrėžė, kad patirties šiame darbe jam pritrūkti neturėtų – prieš dvi savaites baigėsi jo, kaip VGTU studentų atstovybės prezidento kadencija, dar prieš tai daugiau nei pusmetį jis dirbo LSAS socialinių reikalų ir akademinio proceso koordinatoriumi. „Man ši veikla tikrai nėra nauja, nes ir būdamas studentų atstovybės prezidentu, buvau LSAS tarybos narys“, – tvirtino naujasis LSAS prezidentas. 

15min.lt jis papasakojo, ką ketina veikti per savo kadenciją: „Pagrindiniai veiklos prioritetai šiuo metu yra keturi. Tai darbas su pačiais studentais, jų įtraukimas į studentų savivaldą, LSAS narių veiklą ir sprendimų, kaip įtraukti studentus, priėmimas. Antras prioritetas – studentų atstovybių – LSAS narių – stiprinimas, veiklos tęstinumo užtikrinimas. Trečiasis – LSAS pozicijų stiprinimas nacionaliniu lygmeniu ir socialinės akademinės aplinkos gerinimas. Ir ketvirtas prioritetas – tarptautinis bendradarbiavimas ir gerosios patirties perėmimas iš kitų šalių, nacionalinių sąjungų ir tarptautinių organizacijų, kurioms mes priklausome – t. y. Šiaurės šalių studentų sąjunga ir Europos studentų sąjunga.“

Kadenciją baigusi LSAS prezidentė Ieva Dičmonaitė teigė, kad dar nežino, ar liks toliau dirbti organizacijoje. „Viskas priklausys jau nuo naujojo vadovo. Niekur nedingstu, jei reikės pagalbos, visada ją suteiksiu“, – žadėjo I. Dičmonaitė.

2000 metais įkurta LSAS yra viena pagrindinių studentus atstovaujančių organizacijų, ji vienija daugumos Lietuvos aukštųjų mokyklų studentų atstovybes.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius