Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Istorijos valstybinio egzamino rezultatai: šiemet neišlaikiusiųjų kelis kartus daugiau nei pernai

Istorijos valstybinio brandos egzamino rezultatai nenudžiugino nei abiturientų, nei pedagogų. Šiemet neišlaikiusiųjų yra gerokai daugiau, nei buvo pernai, o šimtukus gavo perpus mažiau laikiusiųjų. Vokiečių kalbos egzaminų rezultatai nuo pernykščių taip stipriai nesiskiria.
Abiturientams – išbandymas lietuvių kalba
Valstybinis egzaminas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Nacionalinio egzaminų centro (NEC) direktorės Saulės Vingelienės teigimu, šiemet valstybinį istorijos egzaminą laikė 15 196 kandidatai, neišlaikiusiųjų yra 4,56 proc. Pernai situacija buvo kur kas geresnė – neišlaikiusiųjų tebuvo 1,62 proc., užpernai – 3,96 proc.

Šimtukus gavo 0,3 proc. laikiusiųjų, o tai yra 47 moksleiviai. Paprastai jų būrys būdavo daugiau nei dvigubai didesnis – šimtukininkų būdavo apie 1 proc., nepriklausomai nuo to, kiek ir kokie moksleivių šį egzaminą laikydavo.

„Reikia detalesnės analizės, žiūrėti, už kiek surinktų taškų pernai buvo rašomas šimtukas, nes be to negalima pasakyti, ar egzaminas buvo sunkesnis, ar lengvesnis. Bet labai svarbu atkreipti dėmesį, kad šiemet egzaminas buvo pagal atnaujintą brandos egzamino programą. Atnaujinant buvo sakyta visą laiką, kad stiprinamas problemų sprendimo gebėjimų tikrinimas. Bent 5 proc. egzamine tokių klausimų turėtų daugėti. Galbūt dėl to, kad atsirado daugiau probleminių klausimų ir rezultatai ne tokie puikūs, kaip norėtųsi“, – 15min.lt sakė S.Vingelienė.

Valstybinį užsienio (vokiečių) kalbos egzaminą laikė 212 moksleivių. Iš jų 2 neišlaikė (0,92 proc.). Šimtukus gavo 6 laikiusieji (2,83 proc.). Pernai šį egzaminą laikė 389 moksleiviai, neišlaikiusiųjų buvo gerokai mažiau – 0,26 proc., šimtukus, tiesa, gavo tik apie procentą abiturientų.

Chemijos ir fizikos valstybinių egzaminų rezultatai bus paskelbti pirmadienį.

Perlaikyti nei istorijos, nei vokiečių kalbos egzaminų neišlaikiusieji šiemet nebegalės. Tokią galimybę tais pačiais metais turi tik neišlaikiusieji lietuvių kalbos egzamino, kadangi šis egzaminas yra vienintelis privalomas, tad be jo abiturientas negali gauti brandos atestato.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius