Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įtakingiausių partijų nariai palaiko daugumą studentų siūlomų sprendimų aukštojo mokslo tobulinimui

Didžiausią įtaką Lietuvos politiniame gyvenime turinčių partijų keliami kandidatai į Seimą palaiko daugumą studentų pasiūlymų, kaip reikėtų tobulinti aukštojo mokslo sistemą ir aplinką. Tai paaiškėjo po praėjusią savaitę Lietuvos studentų sąjungos atstovų inicijuotų penkių diskusijų su didžiausių parlamentinių partijų nariais.
Partijų pozicijos
Partijų pozicijos

Kai kurie iš aštuonių Studentų sąjungos pasiūlytų problemų ir sprendimų susilaukė vienbalsio pritarimo, kai kuriems pritarė didžioji dalis partijų atstovų ir tik su vienintelio punkto įgyvendinimu nesutiko nė viena politinių grupių.

Visų penkių partijų atstovai sutiko, kad vidinės studijų kokybės sistemos Lietuvos aukštosiose mokyklose turėtų veikti efektyviau, prie to turėtų prisidėti ir Studijų kokybės vertinimo centras. Priėmimo į aukštąsias mokyklas proceso suasmeninimui nepritarė tik neformalioje diskusijoje dalyvavę socialdemokratai, gerai besimokančių studentų skaičiaus, kuriems finansuojamos studijos, didinimui pritarimo neišreiškė tik liberalai. Transporto ir kitų lengvatų skyrimo sąlygų suvienodinimui nuolatinių ir ištęstinių studijų studentams pritarė 4 partijos, vieninteliai TS-LKD atstovai su šiuo punktu sutiko tik iš dalies.

„Visos diskusijos buvo labai efektyvios – esame patenkinti, kad į susitikimus su mumis partijos atsiuntė į aukštojo mokslo problemas įsigilinusius politikus, dalyvavo ir pats Švietimo ir mokslo ministras, todėl nebuvo sudėtinga ieškoti kompromisų.

Akivaizdu, kad 8 punktų programa yra realiai įgyvendinama – fiksavome politikų pažadus dėl konkrečiai punktų. Svarbiausia dabar – kad būtų atrasta ryžto juos įgyvendinti. Esame pasirengę ir toliau siekti, kad teigiami pokyčiai aukštojo mokslo sistemoje vyktų ne tik diskusijų, bet ir konkrečių darbų lygmenyje“, – teigia Lietuvos studentų sąjungos prezidentas Dainius Dikšaitis.

Anot D. Dikšaičio, šios neformalios diskusijos su partijų atstovais tėra viena iš studentų kampanijos „A8tuoni“ dalių, kurios tikslas – paskatinti studentus dalyvauti rinkimuose, padėti jiems išsirinkti favoritus ir tiesiogiai su politikais diskutuoti apie esmines aukštojo mokslo problemas.

Kiekviena partija į susitikimus su Sąjungos nariais atsiuntė po kelis atstovus, geriausiai išmanančius aukštojo mokslo problemas. Socialdemokratams atstovavo buvęs Švietimo ir mokslo ministras Rimantas Vaitkus, konservatoriams – Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto pirmininkas Valentinas Stundys ir Ministro Pirmininko patarėjas Liutauras Kazlavickas, liberalams – pats Švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius, jo patarėjas Jonas Okunis, taip pat Vincas Jurgutis ir Šarūnas Gustainis, darbiečiams –  Vytautas Gapšys, Tvarkai ir Teisingumui – Andrius Mazuronis, Almantas Petkus ir Ramojus Girinskas.

Studentų sąjungos prezidentas atskleidžia, kad netrukus stipriausi švietimo srities atstovai iš skirtingų partijų, potencialūs ministrai, vėl bus kviečiami į atvirą diskusiją, tik šįkart – debatuoti tarpusavyje su kitų partijų atstovais. „Tokių debatų metu, tikimės, geriau išryškės esminiai skirtumai tarp partijų, kaip jos įsivaizduoja aukštojo mokslo sistemos tobulinimą – tai bus dar viena iš kampanijos „A8tuoni“ priemonių, padėsiančių studentams apsispręsti, kam atiduoti savo balsą“, – sako D. Dikšaitis.

Lietuvos studentų sąjungos inicijuojamos kampanijos „A8tuoni“ tikslas – paskatinti studentus dalyvauti rinkimuose, padėti jiems išsirinkti savo favoritus, ir taip pat inicijuoti diskusijas su politikas, leisiančias geriau pažinti studentų poreikius ir patikrinti, kokius aukštojo mokslo problemų sprendimus yra parengę partijų atstovai. Plačiau apie kampaniją – svetainėje www.a8tuoni.lt bei kampanijos Facebook puslapyje www.facebook.com/a8tuoni.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius