-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jaunieji Lietuvos talentai dalyvavo pažintinėje stovykloje Danijoje

Birželio 10 - 17 d. Nacionalinės moksleivių akademijos moksleiviai dalyvavo pažintinėje jaunimo vasaros stovykloje Pietų Danijoje. Stovyklą organizavo ir moksleiviams dovanojo Kauno Romuvos ir Nordborg Rotary klubai, skelbiama pranešime žiniasklaidai.
Jaunieji Lietuvos talentai dalyvavo pažintinėje stovykloje Danijoje
Jaunieji Lietuvos talentai dalyvavo pažintinėje stovykloje Danijoje / Organizatorių nuotr.

Tai nebe pirmas bendras Kauno Romuvos ir Nordborg Rotary klubų projektas. Klubai bendradarbiauja jau daugiau nei septynetą metų. Štai prieš porą metų panašioje stovykloje Danijoje dalyvavo Kauno vaikų dienos centro „Solija“ auklėtiniai iš socialiai remtinų šeimų bei keli skautų bendruomenės atstovai. Tuomet iš stovyklos grįžę vaikai nepaliovė dalintis patirtais smagiais nuotykiais, žavėtis naujomis pažintimis bei pasakoti apie aplankytas ypatingas vietas.

Šiais metais moksleivių laukė įtempta, tačiau smagi dienotvarkė: jie viešėjo Sønderborgo mieste, susitiko su mere, valdžios atstovais, kurie ne tik supažindino su savo vykdomais projektais, tačiau kartu su moksleiviais diskutavo apie klimato kaitą ir kaip kiekvienas jaunas žmogus gali prisidėti prie teigiamų pokyčių šioje srityje. Akademikai aplankė Unesco užregistruotą Visatos mokslų parką, taip pat ir inžinerines įmones, tokias kaip aukštųjų technologijų įmonė „Linak“ ar technologijas įvairioms pramonės šakoms tiekianti bendrovė „Danfoss“. Moksleiviai laiką leido ir svarbiausiose su jaunimo išsilavinimu susijusiose vietose: Pietų Danijos universitete (SDU), modernioje miesto bibliotekoje.

„Stovyklos metu sugebėjome suderinti ir pramogas, ir mokslą. Turėjome galimybę ne tik išbandyti golfą, lazerių erdvę, kartingus, tačiau galėjome į kasdienybę pažvelgti per mokslo prizmę, diskutuoti, atrasti. Įgavome daug nuostabios patirties, kuri tikrai praplėtė mūsų akiratį. Taip pat geriau pažinome ir kitą kultūrą, nes gyvenome danų šeimose. Esame dėkingi Kauno Romuvos ir Nordborg Rotary klubams už galimybę pasisemti naujų žinių, kurias ir parsivežėme į Lietuvą“, – savo įspūdžiais iš kelionės dalinosi moksleiviai.

Nacionalinė moksleivių akademija (NMA) – unikali papildomo ugdymo institucija, skirta mokslui ir muzikai gabiems Lietuvos vaikams. Nuo 2004 m. NMA ugdymo programas yra baigę daugiau nei 1300 talentingiausių vaikų iš įvairiausių Lietuvos kampelių. Akademijoje stiprinamas Lietuvos intelektinis potencialas, investuojama į gabius ir motyvuotus vaikus. Nepriklausomai nuo gyvenamosios vietos, talentingiems mokiniams sudaromos sąlygos mokytis iš geriausių Lietuvos ir kitų šalių dėstytojų, semtis žinių iš įvairių sričių profesionalų, kultūros, švietimo veikėjų, mokslininkų.

Rotary yra savos srities profesionalus vienijanti pasaulinė organizacija, teikianti humanitarinę pagalbą, skatinanti aukštus etikos standartus visose profesijose ir padedanti kurti gerą valią ir taiką pasaulyje. Dar 1934 m. Lietvoje įkurtos Rotary bendruomenės narius jungia paslaugumas, bendravimas ir bendradarbiavimas bei noras rūpintis kitais žmonėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius