Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Juozas Pundzius LSMU rektoriaus rinkimus skundžia teismui

Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) rektoriaus rinkimų peripetijos pasiekė teismą. Į rektoriaus pareigas kandidatavęs, bet prieš pat rinkimus iš kovos pasitraukęs Juozas Pundzius teismui apskundė rektoriaus rinkimų rezultatus.
Profesorius Juozas Pundzius
Juozas Pundzius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kauno miesto apylinkės teismas trečiadienį sulaukė J.Pundziaus ieškinio, kuriuo jis prašo negaliojančiu ir neteisėtu pripažinti rugsėjo 18 dienos LSMU tarybos nutarimą dėl Remigijaus Žaliūno išrinkimo universiteto rektoriumi. Taip pat prašoma pritaikyti laikinąją apsaugos priemonę iki teismo sprendimo byloje įsiteisėjimo – sustabdyti rugsėjo 18 dienos LSMU tarybos priimtą nutarimą dėl R.Žaliūno išrinkimo universiteto rektoriumi vykdymą bei uždrausti aukštajai mokyklai sudaryt darbo sutartį su R.Žaliūnu, BNS informavo teismo atstovė Monika Pakulnytė.

Teismas dar nėra nusprendęs, ar priims ieškinį.

LSMU tarybos pirmininkas, Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktorius Jonas Milius J.Pundziaus ieškinį teismui pavadino neprotingu žingsniu.

„Labai neprotingas ir neadekvatus tas poelgis. Tikiu mūsų teismais, kad jie tikrai įvertins labai objektyviai. Viskas buvo daroma labai skaidriai, labai aiškiai, remiantis įstatymais. Čia yra labai negražūs dalykai. Jeigu tarybos nariai pasakytų, kokie būdai prieš juos taikyti, nepapuoštų tų pusių, kurios skundžiasi“, - ketvirtadienį BNS sakė J.Milius.

Jo vadovaujama LSMU taryba antrai kadencijai išrinko R.Žaliūną vadovauti šiai aukštajai mokyklai.

Pasak J.Miliaus, J.Pundzius galėjo pats dalyvauti rektoriaus rinkimuose.

„J.Pundzius galėjo dalyvauti, jo buvo teisė dalyvauti. Dabar yra intrigų darymas, tik intrigų, tas nieko gero neduoda nei pačiam universitetui, nei jam pačiam“, - BNS sakė tarybos pirmininkas.

LSMU rektoriumi rugsėjo 18 dieną perrinktas profesorius R.Žaliūnas. Jis šiam universitetui vadovauja nuo 2010 metų. Prieš tai R.Žaliūnas vadovavo ir Kauno medicinos universitetui, kuris po susijungimo su Lietuvos veterinarijos akademija tapo LSMU.

Iš pradžių konkurse į rektoriaus pareigas dalyvavo trys kandidatai, tarp jų ir buvęs Kauno klinikų direktorius J.Pundzius, bet likus dienai iki rinkimų jis pranešė atsiimantis savo kandidatūrą.

J.Pundzius sprendimą atsiimti kandidatūrą grindė tuo, kad Vyriausioji tarnybinės etikos komisija atlieka tyrimą dėl LSMU Senato pirmininko Viliaus Jono Grabausko. Etikos sargai aiškinasi, ar V.J.Grabauskas nesupainiojo interesų, kai 2012 metais dalyvavo priimant nutarimą, patvirtintį universiteto tarybos sudėtį, į kurią buvo įtrauktas ir pats. Pasak J.Pundziaus, jeigu būta pažeidimų sudarant universiteto tarybą, kyla klausimas dėl jos legalumo.

Tyrimą „dėl LSMU Tarybos ir Senato teisės aktų“ yra pradėjusi ir Akademinės etikos kontrolieriaus tarnyba. Daugiau detalių apie šį tyrimą tarnyba neteikia, nes jis nebaigtas. Žiniasklaidoje skelbta, kad šiai tarnybai skundą pateikė viena iš kandidatų rektoriaus rinkimuose profesorė I.Misevičienė, teigdama, kad rektorių turi rinkti naujos kadencijos taryba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius