Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Karjera aviacijoje – kiekvienam?

Kasmetinė brandos egzaminų karštligė yra glaudžiai susijusi su profesinio pasirinkimo klausimu – ką toliau veikti gyvenime? Populiariųjų profesijų sąrašo šešėlyje neretai nublanksta perspektyvūs ir įdomūs pasirinkimai. Štai, pavyzdžiui, auganti aviacijos industrija ne tik kiekvienais metais sukuria naujų darbo vietų, tačiau taip pat gali pasiūlyti labai platų spektrą galimybių save realizuoti.
„Baltic Ground Services“
„Baltic Ground Services“ / „Baltic Ground Services“ nuotr.

Kalbėdami apie aviaciją dažnai apsistojame ties dviem ją įkūnijančiais „personažais“. Tai – orlaivio pilotas ir palydovė. Tačiau besižavintys oro transportu, o gal būt net ir niekada nepagalvoję apie šią industriją, gali atrasti save įvairiausiuose pozicijose.

Juk tam, kad įvyktų skrydis, neužtenka vien lėktuvo, piloto ir palydovės. Oro uosto darbuotojai, orlaivio antžeminio aptarnavimo specialistai, inžinieriai, oro uostų administracijos darbuotojai, instruktoriai – visa tai įvairaus lygio ir kvalifikacijos reikalingų darbuotojų darbo pozicijos.

Augantis specialistų poreikis

Paskutiniais, vieno iš industrijos lyderių Boeing duomenimis per artimiausius 20 metų pasaulyje prireiks per 500-tų tūkst. naujų pilotų.

Iš jų daugiausiai sparčiai besivystančiame Azijos ir Ramiojo vandenyno regione – 226-ių tūkst. naujų pilotų, Europoje – 95-ių tūkst., Vidurio Azijos regione – 60-ies tūkst., NVS šalyse – 17-os tūkst. naujų pilotų.

per artimiausius 20 metų pasaulyje prireiks per 500-tų tūkst. naujų pilotų

Dar daugiau reikės inžinierių ir techninių darbuotojų – per 609-ių tūkst. visame pasaulyje. „Vien per praėjusius metus rinkos rodikliai išaugo apie 5-is proc., o per artimiausią dešimtmetį numatomas 30 – 40 proc. naujų orlaivių užsakymų augimas.

Augantis orlaivių skaičius daro tiesioginę įtaką aviacijos infrastruktūros augimui, o tai generuoja naujas darbo vietas ne tik įguloms, inžinieriams, bet taip pat ir aptarnaujančiam ar administraciniam personalui“, – komentuoja Eglė Vaitkevičiūtė, generalinė Baltic Aviation Academy direktorė.

Vadybos studijos pilotams

Svajojantiems apie piloto karjerą taip pat siūloma alternatyva: piloto licencijos studijos kartu aviacijos vadybos studijomis

Svajojantiems apie piloto karjerą taip pat siūloma alternatyva: piloto licencijos studijos kartu aviacijos vadybos studijomis.

Tokiu būdu ugdomi pilotai ne tik žinano, kaip saugiai ir efektyviai valdyti lėktuvą, bet taip pat supranta ir aviacijos industrijos specifiką.

Anot rinkos specialistų, nors tai ir nėra reikalaujama, tačiau oro linijos visuomet suteikia privalumą kandidatams, turintiems aviacinį aukštąjį išsilavinimą. Pasirinkus tik aviacijos vadybos studijas ruošiami aviacinio personalo profesionalai lengvai gali adaptuotis ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje. 

Projekto partnerio turinys

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius