Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Karjeros testas – sėkmingos ateities garantija!

Ar jau pasirinkai specialybę, kuri padės tau susikurti sėkmingą ateitį? Jeigu ne, Tau gali padėti „Kalba.Lt“ karjeros testas! Šis testas padės įvardinti tavo gabumus, polinkius ir padės apsispręsti dėl tinkamos profesijos. Susidomėjai? Primename, jog dar liko vietų gegužės 8 d. vyksiančiame karjeros teste Kaune. Skambink į „Kalba.Lt“ ir klausk. Atsakysime į visus klausimus!
Karjeros testas – sėkmingos ateities garantija! Kalba.lt nuotr.
Karjeros testas – sėkmingos ateities garantija! Kalba.lt nuotr.

Tau įdomu, kodėl karjeros testas yra svarbus ir reikalingas, renkantis specialybę? Atsakymas paprastas, juk dažnai priešpaskutinius ar paskutinius metus besimokančio mokykloje moksleivio galvoje pradeda kirbėti įvairūs klausimai, susiję su ateitimi: kokioje srityje aš esu geriausias, kokius gabumus aš turiu, kokią profesiją man pasirinkti? Ar aš būsiu laimingas dirbdamas srityje, kurią pasirinkau studijuoti?

Paaugliui jau 10 klasėje tenka priimti gana nelengvus sprendimus dėl mokomųjų dalykų ir  profilio pasirinkimo. Baigęs mokyklą jaunas žmogus, tebūdamas 18 ar 19 metų, jau turi apsispręsti, kuriuo gyvenimo keliu jis nori eiti, labai konkrečiai įvardinti, kuriai sričiai jis nori „paskirti save“, ir ką jis nori studijuoti. Dažna situacija, kai sprendimus dėl studijų pasirinkimo priima tėvai, kartais ir pats jaunuolis, besivadovaudamas populiariais stereotipais. Tuomet neišvengiamai atsiranda blaškymasis, jausmas, jos esi „ne savose kelnėse“, noras mesti mokslus bei poreikis kažkokiu būdu keisti gyvenimą, kad jis taptų mielesnis ir priimtinesnis.

Žengiant pirmuosius žingsnius profesijos pasirinkimo kelyje, labai svarbu suprasti savo galimybes, gabumus ir polinkius. Klausi, kam to reikia? Tam, kad kartais norai ir vizijos nesutampa su realybe. Tuomet poreikis suprasti ir įvertinti savo gebėjimus, kuriuos galėtum tobulinti ir sėkmingai naudoti ateities profesijoje, tampa itin reikalingas. Juk gerai apgalvotas ir tinkamas studijų krypties pasirinkimas garantuoja sėkmingą karjerą. O karjera, kuri tau tinka ir patinka, atveria duris į laimingą ir sėkmingą gyvenimą.

„Kalba.Lt“ kviečia visus jaunuolius, norinčius suvokti savo gabumus, taip pat ir suaugusius žmones, kurie galvoja apie pokyčius savo karjeroje, į Britanijoje sukurtą karjeros tyrimą, kurio vieninteliai atstovai Lietuvoje ir yra bendrovė „Kalba.Lt“.

Edukacinės bendrovės „Kalba.Lt“, dirbančios edukacinėje srityje jau 21 metus, patirtis leidžia suprasti ir patarti, kokių priemonių ir sprendimų reikia jaunam žmogui, besiblaškančiam tinkamos specialybės pasirinkimo srityje. Bendrovė siūlo tikrai labai kokybišką ir efektyvų būdą, kuris padeda suvokti  ir įvertinti asmens gabumus, polinkius ir net įvardina sritis, kurioje asmuo turi galimybių tobulėti ir būti savo srities profesionalas.

„Kalba.Lt“ kviečia visus jaunuolius, norinčius suvokti savo gabumus, taip pat ir suaugusius žmones, kurie galvoja apie pokyčius savo karjeroje, į Britanijoje sukurtą karjeros tyrimą, kurio vieninteliai atstovai Lietuvoje ir yra bendrovė „Kalba.Lt“. Testas yra sudarytas iš dviejų dalių. Pirmoje dalyje nustatomi jaunuolio bendrieji gabumai ir gebėjimai. Antrąją dalį sudaro karjeros klausimynas, kuriuo išsiaiškinami tiriamojo interesai. Taip pat yra įvertinama, kokius dalykus jis mokosi mokykloje ar kokį išsilavinimą jau yra įgijęs (jei testą pildo suaugęs asmuo). Atlikus testą, iš Anglijos gaunama originali 16 psl. apimties analizė, kurioje yra pateikiama išsami informacija, suformuotas karjeros medis ir pasiūlomas 12 labiausiai tinkančių specialybių sąrašas.

Gavus rezultatus, vyksta asmeninė konsultacija su profesionaliu karjeros konsultantu Ryčiu Jurkėnu. Jos metu yra pateikiami testo rezultatai, jų interpretacija ir rekomendacijos tolesniam ugdymui. Šis karjeros testas – tai galimybė suvokti, kokioje srityje esi gabus ir kuri profesija tau tiktų labiausiai. Tai priemonė, kuri padės džiaugtis sėkminga karjera!

Skaitant apie „Kalba.Lt“ siūlomą karjeros testą, turbūt įdomu sužinoti pačių paauglių nuomonę apie apsisprendimą laikyti testą? Štai keletas atsiliepimų.

Milda: „Mano manymu, šis testas yra geras dalykas. Dabar būsiu vienuoliktokė, save siejau su turizmu ir dabar visaip mėginu save realizuoti šioje srityje, todėl šis testas padėjo pasirinkti profilinius dalykus mokykloje. Manau, kad tai naudinga ir nesigailiu, jog atlikau šį testą. Tikrai lengviau buvo apsispręsti, kokių dalykų aš noriu gyvenime. Testas palengvino mano apsisprendimą ir parodė tas profesijas, kurios man patinka.“

Dominykas: „Jeigu nebūčiau atlikęs testo, tai kiekvieną dieną sėdėčiau ir galvočiau, ką rinktis. Testas parodė, kokius mokomuosius dalykus man reikėtų rinktis mokykloje. Tikrai rekomenduočiau kitiems išmėginti.“

Jurgis: „Šis testas įvardijo gabumus, į kuriuos esu linkęs, ir į ką galėčiau, turėčiau orientuotis. Po šio testo pradėjau pats kryptingai dėliotis tiek mokomuosius dalykus, tiek pakeičiau savo požiūrį į įvairius pasirinkimus. Be abejonės, rekomenduoju šį testą kitiems jaunuoliams. Visada gerai pasitikrinti savo gabumus, galimybes ir patį save.“

Taigi, jeigu abejoji dėl profesijos, mokomųjų dalykų mokykloje pasirinkimo, nori pažinti savo gabumus,  juos plėtoti bei gauti idėjų ateičiai – registruokis „Kalba.Lt“ karjeros testui, kuris padės pasirinkti tinkamą specialybę! 

Daugiau informacijos: www.kalba.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius