Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Karo akademijos kariūnai prisiekė tarnauti Lietuvos valstybei

Šeštadienį Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijoje Vilniuje vyko I kurso kariūnų priesaikos ceremonija. Priesaiką tarnauti Lietuvos valstybei davė 36 jaunuoliai, dar 18 pirmakursių yra prisiekę anksčiau, tarnaudami Lietuvos kariuomenėje. Visi prisiekusieji pirmakursiai tapo visateisiais Lietuvos karo akademijos kariūnais, praneša Krašto apsaugos ministerija.
Priesaika
Priesaika / Giedrės Maksimovicz nuotr.

Šiais metais į Lietuvos karo akademiją buvo priimti 54 jaunuoliai – 44 vaikinai ir 10 merginų. Visi jie įveikė septynias savaites trukusį Bazinį kariūnų kursą ir galutinai pasiryžo toliau siekti savo tikslo – tapti Lietuvos karininkais. Priesaikos ceremonijos metu geriausiam pirmakursiui Gražvydui Griciui, pelniusiam instruktorių pagarbą ir pasitikėjimą Bazinio kariūno kurso mokymuose, buvo suteikta teisė pagerbti Karo akademijos vėliavą visų prisiekiančių kariūnų vardu.

Akademijos viršininkas brigados generolas Algis Vaičeliūnas, kreipdamasis į kariūnus, pabrėžė, kad jų priesaika Lietuvai yra neatšaukiamas įsipareigojimas valstybei, o kartu ir visai visuomenei.

„Jūsų tėvai, jūsų mokyklos ir bendruomenės užaugino jus dorais, pilietiškais žmonėmis. Lietuvos karo akademija ugdys jus kaip kariuomenės lyderius, turinčius ne tik išmanyti karybos teoriją, bet ir jausti tautos saugumo poreikį“, – sakė akademijos viršininkas brg. gen. A.Vaičeliūnas, linkėdamas kariūnams drąsos ir didelio noro tapti tikrais savo srities lyderiais.

Kariūnai, dalydamiesi iškilmių įspūdžiais, sakė, kad akademijos bendruomenės, artimųjų ir draugų akivaizdoje duotas pažadas įpareigoja jausti atsakomybę už būsimus darbus, o kartu suvokti ir siekiamos karininko profesijos reikšmę ir garbę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius