Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaunastic VR grįžta į Kauną: aplankytos net 33 Lietuvos mokyklos

Apvažiavę kiekvieną Lietuvos apskritį, per du mėnesius nuriedėję per 4 000 tūkstančius kilometrų, aplankę 33 mokyklas ir gyvai pabendravę su daugiau kaip 3,5 tūkstančių moksleivių, „Kaunastic VR“ grįžta į Kauną. Tačiau kelionė nesibaigia ir jau netrukus, HANZOS dienų metu, „Kaunastic VR“ pakvies visus kauniečius pakeliauti po virtualų Kauną ir pamatyti savo miestą tokį, kokį jį išvydo Lietuvos moksleiviai.
Kaunastic VR grįžta į Kauną: aplankytos net 33 Lietuvos mokyklos
Kaunastic VR grįžta į Kauną: aplankytos net 33 Lietuvos mokyklos / Partnerio nuotr.
Temos: 1 Kaunas

Parodyti gyvą ir modernų miestą. Sugriauti apipelijusius stereotipus. Padrąsinti, įkvėpti ir sudominti – toks buvo Kauno savivaldybės ir VšĮ „Kaunas IN“ tikslas, virtęs originaliu ir didžiulio jaunų žmonių susidomėjimo sulaukusiu projektu – virtualios realybės turu per Lietuvą „Kaunastic VR“. Nuo kovo pradžios du mėnesius po mokyklas riedėjo spalvingas turo sunkvežimis, virtęs unikalia pažintinių pramogų platforma: čia buvo galima išbandyti virtualios realybės akinius ir persikelti į įdomiausias Kauno vietas bei renginius. Iš viso moksleiviai virtualiai lankėsi daugiau kaip 10 skirtingų lokacijų – nuo Žalgirio rungtynių, iki šokio teatro „Aura“ pasirodymo ar gatvės meno Kiemo galerijoje. Visi renginio dalyviai buvo apdovanoti prizais, tarp kurių – pakvietimai į sporto varžybas, spektaklius, koncertus, kitas pramogų vietas.

Bene didžiausią įspūdį turo komandai paliko mažesnių miestelių moksleivių nuoširdumas ir šiltas sutikimas.

„Dauguma jų nežinojo, ko tikėtis, ir smalsiai laukdavo renginio pradžios, tad kiekvienas vizitas virsdavo gerų emocijų užtaisu, nustebinančiu ne tik mokinius, bet ir mokytojus,“ – įspūdžiais dalijasi turą organizavusios VšĮ „KaunasIN“ atstovė Laura Germanavičiūtė.

Ne tik parodyti, bet ir pažinti

Svarbiausias šio projekto tikslas buvo šalies moksleivius supažindinti ir sudominti šiuolaikiniu Kaunu. Tačiau, iš kitos pusės, turo organizatoriai pastebi, kad tai buvo labai vertinga galimybė pažinti Lietuvos regionuose gyvenantį jaunimą ir suprasti jų pasaulėžiūrą, išgirsti, kas jiems svarbu.

„Prieš projektą turėjome nedidelį nuogąstavimą, ar tai, ką atvežame į Lietuvos miestus ir miestelius, jaunuoliams bus įdomu. Nuo pat pirmos dienos supratome, kad tie nuogąstavimai buvo be jokio pagrindo: įsitikinome, kad savo identitetą ir kryptį atradęs šiuolaikinis Kaunas yra įdomus ne tik čia gyvenantiems, bet net ir jame niekada nebuvusiems žmonėms,“ – tvirtina Kauno mero patarėjas ryšiams su visuomene Tomas Grigalevičius.

Projekto metu buvo sulaukta nemažai skambučių iš kitų miestų, neįtrauktų į turo programą, kviečiančių atvykti ir į jų gimnazijas. Todėl nuspręsta paskelbti konkursą socialiniame tinkle ir iš visų norinčiųjų išrinkti dvi laimingąsias mokyklas, kurios bus įtrauktos į „Kaunastic VR“ maršrutą. Nugalėtojomis konkurse paskelbtos ir svečiuose kaunastiško pramogų sunkvežimio sulaukė Nemakščių Martyno Mažvydo gimnazija ir Palangos Senoji gimnazija.

Į vieningą komandą jungėsi savanoriai ir partneriai

Organizuojant „Kaunastic VR“ turą dirbo tiek specialiai apmokytų Kaune studijuojančių jaunų žmonių komanda, tiek didelis rėmėjų ir partnerių būrys. Generaliniai partneriai „Hegelmann Transporte“ suteikė projektui sunkvežimį, inovacijų kalvės „Telesoftas“ ir „SneakyBox“ pasirūpino IT sprendimais ir suteikė galimybę virtualiai aplankyti Kauną.

Įdarbinimo įmonė „Headex“ padėjo atrinkti šauniausią stendo darbuotojų komandą, kurie viso projekto metu spinduliavo optimizmą ir energiją, „City Bee“ užtikrino saugią ir patogią komandos narių kelionę po Lietuvą, „Žalgiris“ padovanojo moksleiviams per 200 kvietimų į „Žalgirio“ rungtynes Kaune. Pastaroji dovana itin džiugino moksleivius, kurių nemaža dalis prisipažino dar niekad nesilankę „Žalgirio Arenoje“, todėl nekantriai laukiantys rungtynių.

Gerai praleisti laiką Kaune mokinius iš visos Lietuvos kvietė ir kitos pramogų vietos: „Mini Zoo“ iš PC „Mega“, „VR-shop“, RIO sporto arena, „Girstučio“ sporto kompleksas. Bilietus į spektaklius dovanojo Kauno Kamerinis bei Muzikinis teatrai, taip ne tik skatindami mokinius domėtis kultūra, bet ir apsilankyti Kaune.

Galės išmėginti kiekvienas

Turo organizatoriai žada, kad pasibaigus „Kaunastic VR“ iniciatyvai, VR akiniai ir šaunieji virtualūs Kauno turai tikrai nebus paslėpti spintoje.

„Turime nemažai idėjų, kaip juos ir toliau naudoti. Ne visas jas kol kas galime atskleisti, tačiau kviečiame sekti naujienas facebook puslapyje Kaunastic VR. Virtualios realybės akinius tikrai bus galima išbandyti Hanza dienų metu „Its’ Kaunastic“ stende,“ – žada L. Germanavičiūtė.

Virtualiai pasivaikščioti po kaunastiškiausias miesto vietas, akimirksniu atsidurti Kiemo galerijoje, šokio spektaklyje ar Kauno Mokslo ir technologijų parke galės kiekvienas Kauno Hanzos dienų lankytojas, užsukęs į „It’s Kaunastic“ stendą, jau gegužės 19 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius