Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaune būsimų pirmokų tėvai pasipiktino, kai „Vyturio“ mokykla jų atžaloms užtrenkė duris

„Vyturio“ katalikiškai vidurinei mokyklai balandžio pradžioje pareiškimus pateikę būsimų pirmokų tėveliai gegužę sulaukė nemalonios žinios: jiems teks skubiai ieškoti kitos mokyklos, nes nuspręsta komplektuoti viena klase mažiau. Tokiu būdu miesto valdžia nori nukreipti moksleivius iš populiariųjų ugdymo įstaigų į kitas tuštėjančias mokyklas.
Vyturio katalikiška vidurinė mokykla
„Vyturio“ katalikiška vidurinė mokykla / Wikimedia Commons nuotr.

Redakcijai paskambinusi Olga guodėsi, kad prieš vasarą teks karštligiškai ieškoti mokyklos savo vaikui. „Visur klasės jau sukomplektuotos, esame sutrikę. Keisčiausia, kad norinčių mokytis „Vyturio“ mokykloje yra pakankamai, yra ir mokytoja“, – stebėjosi Olga.

Pirmenybė – vietiniams

„Vyturio“ mokyklos direktorė Aleksandra Bancevičienė 15min.lt sakė, kad atsisakyti ketvirtos pirmokų klasės nuspręsta dėl Kauno tarybos sprendimo. „Gal tai ir teisinga, nes kitos netoli esančios mokyklos tuštėja. Pas mus visada išliko stabilus moksleivių skaičius – 1150“, – sakė direktorė.

A.Bancevičienė aiškino, kad  pirmiausia buvo priimti tie būsimi pirmokai, kurie gyvena netoli mokyklos, taip pat tie, kurių seserys ir broliai čia jau mokosi, pirmenybę turi ir mokyklos darbuotojų vaikai.

„Gaila, kad negalime pateisinti visų tėvelių lūkesčių, bet tikrai yra daugiau gerų mokyklų. Į jas priėmimas vyks iki pat rudens“, – sakė A.Bancevičienė.

Klasių mažės ir kitur

Kauno savivaldybės Švietimo ir ugdymo skyriaus vedėjas Antanas Bagdonas sakė, kad visose gimnazijose (nuo rudens neliks vidurinių mokyklų – red. past.) komplektuojamos ne daugiau kaip tris pirmos klasės.

„Vadinamosios ilgosios gimnazijos, kuriose yra nuo 1 iki 12 klasių, yra populiaresnės nei kitos mokyklos, nors jos irgi yra geros. Kauno valdžia siekia sureguliuoti moksleivių pasiskirstymą, kad nebūtų taip, kad vienos mokyklos yra perpildytos, o kitos – pustuštės“, – aiškino A.Bagdonas.

Jis įsitikinęs, kad Dainavos mikrorajone yra daug gerų mokyklų ir tėvams nekils rūpesčių rasti ugdymo įstaigą savo atžaloms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius