Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaune iškils paminklas studijuojančiai Lietuvai

Rugsėjo 3 d., 10 val. prie Šv. Arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčios rinksis Kauno universitetų studentai, kurie darnia eisena su vėliavomis žygiuos per Laisvės alėją link Kauno šv. apaštalų Petro ir Povilo arkikatedros bazilikos (Vilniaus g. 1). Šia eisena šiemet bus simboliškai pažymėta ne tik naujų mokslo metų, bet ir reikšmingo visam Kauno miestui projekto – paminklo, skirto Kaunui, kaip akademiniam miestui, jau 90 metų puoselėjančiam akademines vertybes, pradžia.
Eisenos akimirkos
Studentų eisena Laisvės alėjoje / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Anot projekto iniciatorių Kauno technologijos universiteto ir renginio organizatorių Lietuvos sveikatos mokslų universiteto, šia eisena Kauno universitetai (VDU, LKKA, ASU, VDA Kauno dailės fakultetas) siekia atkreipti dėmesį į Kauną, kaip akademinį miestą, įtvirtinti ir sustiprinti tokį jo įvaizdį, priminti visuomenei amžinosios studentystės simboliką, palaikyti visus studijavusius, studijuojančius Lietuvoje ar būsimus studentus.

10.30 val. eisena sustos prie Kauno šv. apaštalų Petro ir Povilo arkikatedros bazilikos, kur paminklo, skirto Lietuvos studentijai, idėją ir tolesnius įgyvendinimo planus pristatys idėjos autoriai.

Paminklas Lietuvos studentijai įkūnys besimokančio ir turinčio aukštų tikslų žmogaus idėją. Paminklu tikimasi atiduoti pagarbą gausiai visų laikų studentijai, akademinio miesto bendruomenei, studijuojančiai Lietuvai.

10.35 val. renginio dalyviai bus pakviesti prisijungti prie akcijos „Studijuojantis Kaunas“. Akcijos idėja – įspūdingo ilgio dokumentas, kuriame bus įamžinti visų norinčiųjų linkėjimai studijuojančiam Kaunui. Dokumentas bus išsaugotas ir vėliau su kapsule įkastas į tikro paminklo pamatą.

12.00 val. visa miesto akademinė bendruomenė kviečiama į Kauno šv. apaštalų Petro ir Povilo arkikatedrą baziliką, kur šv. Mišias už akademinę bendruomenę aukos JE Arkivyskupas Metropolitas Sigitas Tamkevičius SJ ir dalyvaujančių Kauno universitetų kapelionai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius