-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaune paskaitas skaitys garsūs amerikiečių profesoriai

Gegužės 15 ir 17 dienomis, 14 val., Vytauto Didžiojo universiteto Didžiojoje auloje (Gimnazijos g. 7) viešas paskaitas skaitys mokslo pasaulyje gerbiami JAV profesoriai – atitinkamai Jeilio universiteto profesorius Timothy Snyderis ir Pensilvanijos universiteto filosofijos profesorius emeritas Robertas Ginsbergas. Paskaitose dalyvaus ir JAV bei Lenkijos ambasadoriai.
Vytauto Didžiojo universitetas
Vytauto Didžiojo universitetas / Eriko Ovčarenko/dienraščio „15 minučių“ nuotr.

Europos Parlamento nario, VDU profesoriaus Leonido Donskio teigimu, atvykstantys svečiai yra garsūs savo sričių specialistai. Prof. Timothy Snyderis, kuris yra vienas garsiausių Antrojo pasaulinio karo istorikų, universitete pristatys jį išgarsinusią knygą „Kruvinos žemės. Europa tarp Hitlerio ir Stalino“ („Bloodlands: Europe Between Hitler and Stalin“). Lietuvoje šią knygą išleido leidykla „Tyto alba“.

Gegužės 17 d. 14 val. paskaitą „Vertybių studijų judėjimas filosofijoje“ („The Value Inquiry Movement in Philosophy“) universitete skaitys Pensilvanijos universiteto filosofijos profesorius emeritas R.Ginsbergas, kuris žinomas kaip iškilus estetikas, meno ir literatūros filosofas, o kartu ir garsus filosofinės literatūros redaktorius bei knygų sudarytojas. Prof. L.Donskis pažymėjo, kad R.Ginsbergas sukūrė ir daug metų redagavo naujas knygų serijas tarptautinėse akademinėse leidyklose „Peter Lang“ („New Studies in Aesthetics“) ir „Rodopi“ („VIBS – Value Inquiry Book Series“).

„VIBS – tai pati didžiausia pasaulyje filosofijos ir vertybių studijų knygų serija. Garsus akademinio rašymo meno meistras ir redaktorius R.Ginsbergas pats sudarė daug knygų. Ypač išgarsėjo „The Aesthetics of Ruins“ – jo paties fotografijomis iliustruota monografija apie griuvėsių estetiką, jų įtaką moderniajai istorinei ir kultūrinei vaizduotei bei istorijos fabrikavimo ir klastojimo problemoms“, – sakė europarlamentaras.

Vytauto Didžiojo universiteto leidykla planuoja „Acta Humana“ serijoje parengti knygos „The Aesthetics of Ruins“ fragmento „Filosofinės meditacijos“ dvikalbį leidimą anglų ir lietuvių kalbomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius