Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaune prasideda multimedijų festivalis „Centras“

Kovo 24–25 dienomis Kauno technologijos universiteto Humanitarinių mokslų fakulteto studentų atstovybė „Humsa“ kartu su festivalio senbuviu Gediminu Banaičiu (Skrandžiu) organizuoja multimedijų meno ir muzikos festivalį „Centras'11 pavasaris“.
„Psilikono teatro“ Blizgių choras
Festivalyje dalyvaus ir „Psilikono teatras“. / „Psilikono teatro“ nuotr.

Penkerius metus sėkmingai egzistavęs ir tiek pat metų neorganizuotas tarptautinis multimedijų meno ir muzikos festivalis „Centras“ atgimsta. 2002 metais pradėjęs gyvuoti renginys vyko ne tik Kaune, bet ir Vilniuje, Klaipėdoje, Kėdainiuose ir Šiauliuose. Festivalyje dalyvavo Lietuvoje puikiai žinomi projektai kaip Donis, Fusedmarc, RÜT RÜT, Vodka Jugend, Driezhas, Gintas K, IJO, Lumotree, McKaras, Overtone, PB8, readERRor, kūrėjai Antanas Dombrovskij, Henrikas Gulbinas, Saulius Paliukas, Giedrius Kuprevičius, Saulius Arlauskas, Tautvydas Bajarkevičius, Titas Petrikis, Tomas Sodeika, Virginijus Kinčinaitis, svečiai iš Italijos, Latvijos, Suomijos, Rumunijos, Anglijos ir kiti.

Po kelerių metų tylos festivalis sugrįžta. Kovo 24-25 dienomis Kauno technologijos universitete ir kitose miesto erdvėse lankytojų lauks įvairūs multimedijos projektai.

Renginyje „Centras'11pavasaris“ gyvai gros ir vaizdo projektus rodys kartu su „Centro“ festivaliu užaugęs Auksės Petrulienės vadovaujamas „Psilikono teatras“, visada vis kitokius projektus sukuriantys ir pristatantys svečiai iš Vilniaus AVASPO bei jaunimo pamėgti Dj CoFee ir VJ Kultūrinis veiksmas

„Festivalyje svarbiausia – kūrėjo idėjos ir pastangos jas įgyvendinti“, – teigė vienas iš renginio organizatorių „Humsa“ narys Paulius Banevičius. Pasak jo, festivalis lieka ištikimas savo tikslams ir toliau siekia populiarinti kūrybines laboratorijas, multimedijų kultūrą, skatinti kūrybą bei skaitmeninės technikos intelektualų vartojimą Lietuvoje.

Ketvirtadienį ir penktadienį Kaune vyksiantis įžanginis renginys „Centras'11 pavasaris“ bus kitoks negu pagrindinis festivalis – kuklus, labiau teatrališkas, erdvesnis. Renginyje „Centras'11pavasaris“ gyvai gros ir vaizdo projektus rodys kartu su „Centro“ festivaliu užaugęs Auksės Petrulienės vadovaujamas „Psilikono teatras“, visada vis kitokius projektus sukuriantys ir pristatantys svečiai iš Vilniaus AVASPO bei jaunimo pamėgti Dj CoFee ir VJ Kultūrinis veiksmas.

Programa

Kovo 24 d. 17 val. KTU Humanitarinių mokslų fakultete (Gedimino g. 43, 102 aud.) bus skaitomos paskaitos apie naująsias technologijas bei audiovizualinius menus. Lektoriai Arvydas Štrimaitis, Rimantas Plungė, elektroninės muzikos renginių vizualizacijos kolektyvo „Oro pagalvės“ nariai.

Kovo 25 d. 18 val. „Džiazo palėpėje“ (Kęstučio g. 6) bus gyvai pristatyti multimedijų meno kūriniai ir pagrindinis, rudenį vyksiantis tarptautinis festivalis „Centras'11“. Dalyviai: Psilikono teatras, Avaspo Dj CoFee ir VJ Kultūrinis veiksmas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius