-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaunietė studentė: suteikite bendrabučiui šansą

Vėl beldžiasi rugsėjis, ir vėl studentai sugužėjo į savo namus studijų laikotarpiu – bendrabučius. Tik taip jau atsitinka, kad kartais šie „namai“ neprilygsta tikriesiems nei grožiu, nei jaukumu, o ir patogumų didelių gali čia nebūti.
Virtuvė ir darbo kampelis kartu
Virtuvė ir darbo kampelis kartu bendrabutyje / Rūtos Juozapaitytės nuotr.

Ne visi jaunuoliai lieka patenkinti pamatę, kur jiems teks gyventi, ir, net neišpakavę daiktų, skuodžia ieškotis buto nuomai. Tačiau, kodėl jie nesuteikia tam mažam ir senam bendrabučio kambarėliui šanso?

Gyvenimas gražiame, naujais baldais apstatytame kambaryje dar negarantuoja, kad jame gyvenimas bus mielesnis. Tikrai ne. Aišku, nekalbu apie užkietėjusius materialistus. Kita vertus, net nedrįsčiau kalbėti už juos, kadangi, kaip jie mąsto, nežinau ir nesuprasiu.

Tiesa, pirmą kartą įžengus į senučiuką, remonto nemačiusį kambarį, daugelį ištinka lengvas šokas. Nudraskyti tapetai, grindys, primenančios dar nesitvarkiusio Kauno kelius, neatsidarantis medinis langas ir nuo lubų byrantis tinkas nesužavi. Tačiau, argi tai ne iššūkis?

Argi vaikystėje žiūrėdami laidas apie negyvenamoje saloje paliktuosius ir išgyventi bandančius neįsivaizduodavote savęs jų kailyje? Aš įsivaizduodavau. O atvykusi į bendrabutį, šalia kurio sienos puikuojasi juosta „Atsargiai. Tinkas byra“, gavau progą bent iš dalies įgyvendinti vaikystės svajonę.

Gyvensiu čia jau ketvirtus metus ir liūdna pagalvojus, jog tai bus paskutiniai metai namuose. Taip, bendrabutį vadinu taip, kadangi jame manęs laukia, mane pažįsta ir pasitinka su šypsena. Tiesa, ne mama, o budėtoja, nepraleidžianti progos maloniai pasišnekučiuoti.

O reikėjo tiek nedaug, kad pirmykštis šokas peraugtų į prisirišimą prie šių senų, bet tokių savų sienų! Jau pirmą vakarą, nusivalius dulkes nuo spintelių ir susidėjus asmeninius daiktus į lentynas, kambarys atgijo, tapo panašus į gyvenamąjį.

Dienoms bėgant, daiktų vis daugėjo, naujos užuolaidos tobulai paslėpė neišvaizdų langą. Nuotraukos, atvirukai ir visi kiti atminimo verti niekučiai, įsitaisę ant sienos, žaismingai papuošė sieną taip, kad netobulai prilipdyti tapetai atrodo lyg palaiminti modernaus menininko prisilietimo. Kilimas, pirktas išpardavimo metu, puikiausiai uždengė duobes grindyse. O, kaip sakoma: „nematai – ir širdies neskauda“.

Tačiau paskutinė ir pati saldžiausia „vyšnaitė ant torto“ yra žmonės, sutikti čia. Dėl jų kasdien norisi šypsotis, kad ir kaip kamuotumeisi dėl rytinių paskaitų ar netikėtai atskriejusios paskutinės nakties prieš atiduodant referatą.

Prie kiekvienų durų rasi vis kitokį, vis įdomesnį ir vis draugiškesnį žmogų. Vieni bus nedrąsūs, kiti trokš daug dėmesio, o dar kiti bus tiesiog tikri. Tikri tavo draugai visam gyvenimui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius