-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno meru penktadienį taps KTU studentas

Kauno studentų savivaldų prezidentai rinko laikinąjį miesto savivaldybės merą, kuris, atėjus Tarptautinei studentų dienai, perims miesto vadovo pareigas. Lapkričio 16 d., penktadienį, tradiciškai laikinasis meras sudėtingoje mero darbotvarkėje bandys susidoroti su iššūkiais ir atlikti numatytas užduotis.
Kauno savivaldybė
Kauno savivaldybė / BFL/Vytenis Jurevičius

Norą vienai dienai pavaduoti miesto merą išreiškė septyni aukštųjų mokyklų studentai. Ankstyvą antradienio rytą visi kandidatai buvo pakviesti į pokalbį ir, atsižvelgiant į jų motyvaciją, žinias apie savivaldybės valdymo organus ir išsikeltus tikslus, į mero vietą išrinktas Kauno technologijos universiteto Elektros ir valdymo fakulteto trečiakursis Jokūbas Raila.

KTU nuotr./Jokūbas Raila
KTU nuotr./Jokūbas Raila

„Džiaugiuosi, kad buvau išrinktas, manau, kad viena diena, praleista mero kėdėje, suteiks galimybę susipažinti su savivaldybės veikla. Lapkričio 16-os dienos laukiu su nerimu, tačiau kartu ir džiaugiuosi suteikta galimybė“, – sakė Jokūbas.

Mero patarėjas akademinio jaunimo klausimais Martynas Ubartas džiaugėsi kasmetine studentiška iniciatyva ir teigė: „Su jaunatvišku entuziazmu įsiveržę studentai į savivaldybės veiklą įneša energijos ir jaunatviškumo, be to, dažnai patys nepastebėdami pasiūlo studentiškai paprastus, bet neprastus sudėtingų problemų sprendimus“.

Tarptautinė studentų diena – lapkričio 17-oji – pasaulyje švenčiama nuo 1941 metų. Nuo tada būtent šią dieną labiau nei bet kada siekiama suvienyti viso pasaulio studentus, nesvarbu, kokios jie būtų socialinės padėties, rasės, kokia kalbėtų kalba ar kokias puoselėtų tradicijas.

VIDEO: KobraTV - Reportažas - Kauno meras - KTU studentas

KOBRA TV reportažas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius