Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno mokykloje įrengtoje modernioje 3D klasėje – kaip kine

Kauno „Saulės“ gimnazijos vyresnių klasių moksleiviai nuo šiol mokysis kitaip. Naujai atidarytoje išmaniojoje 3D klasėje gimnazistai įvairius chemijos, biologijos ir kitų disciplinų reiškinius pažins virtualiai. Įrengti modernią klasę gimnazijai padėjo dvi socialiai atsakingos įmonės, – informuoja Kauno miesto savivaldybė.
Kauno „Saulės“ gimnazijoje atidaryta išmanioji 3D klasė
Kauno „Saulės“ gimnazijoje atidaryta išmanioji 3D klasė / Kauno miesto savivaldybės nuotr.

„Labai malonu, jog šalia mokslo pastaruoju metu labai dažnai atsiranda ir verslas. Mokykla dažnai eidavo iš paskos šiuolaikiniam gyvenimui. Šiandien tokius dalykus kaip pieštuką, parkerį ar popierių keičia jau visai kiti dalykai. Džiaugiuosi būdamas vienoje geriausių Kauno regiono mokyklų, kuri galvoja apie savo mokyklos filosofiją ir sau kelia ambicingus tikslus“, – kalbėjo Kauno vicemeras, liberalų sąjūdžio atstovas Simonas Kairys.

Šiandien pagaliau žengėme žingsnį, kuriuo pasivijome Europą ir pasaulį, – teigė Algirdas Stonys.

„Tai, kad tokia klasė gimnazijoje atsirado visų pirma mokyklos bendruomenės iniciatyva, yra puikus pavyzdys. Visai neseniai kaip tik apie tokias technologijas buvo kalbama ateities konferencijoje, kur buvo pabrėžta, jog mokytojams labai svarbu šiuolaikines technologijas taikyti mokymosi procese“, – akcentavo profesorius, Kauno mero patarėjas Dainius Pavalkis.

„Šiandienos mokykloje technologijos privalo būti neatsiejama ugdymo proceso dalis. Taip atsiranda galimybė ne tik gilinti mokslo žinias, bet ir užtikrinti kokybišką bendradarbiavimą su gimnazistais tikintis geresnių mokymosi pasiekimų“, – teigė Kauno „Saulės“ gimnazijos mokyklos direktorė Sonata Drazdavičienė.

Mokiniai išmaniojoje 3D klasėje turės galimybę mokytis matematikos, informatikos, biologijos ir chemijos kitaip. Šį projektą padėjo įgyvendinti dvi socialiai atsakingos Kaune veikiančios įmonės „TeleSoftas“ ir „Kitron“.

„Prieš šešerius metus viešėjau Madrido mokyklose ir ten vaikai jau turėjo tokias 3D klases. Šiandien pagaliau žengėme žingsnį, kuriuo pasivijome Europą ir pasaulį“, – pabrėžė įmonės „TeleSoftas“ direktorius Algirdas Stonys.

„Džiugu, jog įmonė „Kitron“ taip pat turėjo galimybę prisidėti prie mokymosi procesų tobulinimo. Neabejoju, jog moksleiviams bus žymiai įdomiau mokytis“, – teigė įmonės „Kitron“ personalo projektų vadovė Vita Staniukynaitė.

Europoje bei JAV veikiančių tokio pobūdžio klasių efektyvumo tyrimai parodė, jog jų nauda yra didelė tiek moksleiviams, tiek ir mokytojams.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius