-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kazimiero Simonavičiaus universiteto Interneto inžinerijos studijos – atsakas į sparčiai augančius IT rinkos poreikius

Kazimiero Simonavičiaus universitete (KSU) startuoja nauja bakalauro studijų programa – Interneto inžinerija. Tai informatikos krypties pirmos pakopos studijos, skirtos visiems besidomintiems naujausiomis informacinių ir ryšio technologijomis bei suvokiantiems jų svarbą šiuolaikinėje ekonomikoje.
Studentai
Studetai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Pasaulinės tendencijos rodo, kad informacinių technologijų (IT) specialistų paklausa stipriai auga tiek Lietuvoje, tiek užsienyje ir ateityje jų poreikis tik didės. Todėl Kazimiero Simonavičiaus universitetas (KSU) jau nuo 2014 m. vasario mėn. būsimuosius studentus kvies rinktis itin perspektyvias Interneto inžinerijos bakalauro studijas“, – teigė KSU Interneto inžinerijos studijų programos vadovas, technologijos mokslų daktaras Rytis Rainys.

Interneto inžinerijos studijų programos tikslas – parengti aukštos kvalifikacijos interneto inžinerijos specialistus, gerai suvokiančius telekomunikacinių ryšių tinklus ir interneto vietą juose, suprantančius interneto tinklo architektūrą ir jo veiklos dėsningumus. KSU ruošiamiems specialistams pasiūlys kombinuotą teorijos ir praktikos studijų programą, į kurios tobulinimą bei įgyvendinimą siekiama pritraukti kuo daugiau verslo atstovų. Šia programa siekiama ugdyti platų, tarpdisciplininį, kritinį jaunųjų IT specialistų mąstymą, ugdyti gebėjimą įžvelgti interneto taikymo galimybes naujiems technologiniams ir verslo sprendimams įvairiose gyvenimo ir verslo srityse.

Pasak R. Rainio, Interneto inžinerijos programoje studentams bus siekiama ne tik suformuoti informatikos srities kompetencijas, atitinkančias šiuolaikines žinių visuomenės ir IT plėtros tendencijas, bet ir bus mokoma profesionaliai taikyti įgytas žinias darbui moderniuose, interneto inžinerijos aplinkoje veikiančiuose, sektoriuose: debesų kompiuterija, mobiliosios technologijos, socialiniai tinklapiai ar duomenų bazių valdymas.

„Dėl ypač sparčios informacinių technologijų plėtros, didėjančios integracijos visuomenėje ir versle, specialistų poreikis darbui su IT yra ženkliai didesnis už pasiūlą, todėl šios vienos perspektyviausių studijų programos studentai dar studijuodami galės įsidarbinti įvairiose informacinių ir ryšio technologijų sektoriaus šakose, kurti naujas interneto technologijų įmones ar savarankiškus interneto projektus“, – teigė Rytis Rainys.

Sparčiai augantį IT specialistų poreikį jau keletą metų akcentuoja IT verslo bendruomenė ir su verslu dirbančios organizacijos. Asociacijos „Infobalt“ duomenimis, Lietuvoje veikiančios užsienio bei vietos kompanijos galėtų įdarbinti apie 3,500 IT sektoriaus darbuotojų kasmet, tačiau jos susiduria su dideliais keblumais rasti reikiamų specialistų. Siekdamas pasirengti reikiamus specialistus verslas dažnai pats imasi iniciatyvos – kuria vidines mokymų programas, viešina plačias IT specialisto karjeros galimybes jaunimo tarpe, inicijuoja bendrus projektus su švietimo įstaigomis.

„Siekdami parengti tokius interneto inžinerijos specialistus, kurie geriausiai atitinka darbo rinkos poreikius, turi moderniausias žinias ir įgūdžius, kviečiame verslo atstovus aktyviai dalyvauti studentų ruošimo procese. Nuolat ieškome partnerių, galinčių kartu su universiteto specialistais koordinuoti mokymo programas, vykdyti taikomuosius tyrimus ir projektus“, – bendradarbiauti su KSU kvietė R. Rainys.

Baigę Interneto inžinerijos bakalauro studijas absolventai jas tęsti galės informatikos ir kitų technologijos mokslų krypčių antrosios pakopos studijose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius