Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kelionė aplink pasaulį. IV dalis: laisve alsuojantis Tailandas (nuotraukos)

Kai tiek daug keliauji ir nuolatos keiti gyvenamąją vietą, laikas atrodo bėga trigubai greičiau. Nors Tailande, dar kitaip ราชอาณาจักรไทย, buvau bene prieš dvi savaites, rodos praėjo keli mėnesiai. Kai kiekvieną dieną gauni tiek ir tokios skirtingos patirties, laike nepasimesti tiesiog neįmanoma. Kaip ten bebūtų, prisiminimai apie Tailandą vis dar atrodo labai gyvi. Net nežinau, ar tokie įspūdžiai gali iš vis išblėsti.
Pataja
Pataja / Viktorijos Šimulynaitės nuotr.
Temos: 2 Studijos Tailandas

Pirmą savo kelionės dalį Tailande praleidau mieste Pataja. Dar prieš kelionę buvau daug girdėjus apie šį miestą, tad, net nedvejojusi, iškart patraukiau čia. Kadangi beveik visi vietiniai čia važinėja mopedais, ir aš neatsispyriau pagundai išsinuomoti vieną. Nuomos biure dar laukė du žmonės. Ant stalo pamačiau padėtą labai pažįstamą žalią pasą ir iškart išgirdau du vyriškius kalbantis lietuviškai. Kur jau kur, bet Tailande tikrai nesitikėjau sutikti tautiečių, tad maloniai nustebau. Atrodo ilgą laiką nebuvau girdėjus kalbant lietuviškai, net keista ausiai buvo. Pasirodo, keli lietuviai čia gyvena jau bene trejus metus, turi savo nekilnojamojo turto verslą... Sakė, jog aš buvau pirma jų sutikta lietuvė per visus tuos metus.

Nors nieko keista gatvėje sutikti baltaodžių. Miestas atrodo nepaprastai tarptautinis. Iš tkrųjų labai skiriasi nuo visų kitų Tailando vietų. Pattaya yra labai daug atvykusių rusų, vokiečių. Kartais vaikštant gatvėje atrodė, jog esu tikrai ne Tailande, o greičiau kokioje Rusijoje ar Ukrainoje. Iš pradžių labai stebino vaizdas, matant 80 metų baltaodį vyrą susikabinus rankomis su turbūt vos 18 metų sulaukusia tailandiete. Tačiau po kelių dienų prie tokio vaizdo priprantama, nes beveik kas antra pora tokia. Į pensiją išėję vyrai, turintys pinigų, atvyksta čia praleisti savo likusio gyvenimo ir jiems vienas juokas susirasti jauną merginą, nes dauguma jų čia ieško tik turtų.

Lietuvoje toks vaizdas galbūt stebintų aplinkius, būtų žiūrima gan kreivai, tačiau čia šalis nepaprastai laisva ir atvira. Kalbant nuoširdžiai, tokio laisvumo ir tolerancijos dar niekur nesu mačiusi. Pabuvus tokioje šalyje kaip Tailandas, supranti, kad, kol visuomenė netaps tolerantiška, atvira, nesuvaržyta, tol nieko gera jai žadėti negalima. Todėl gaila dėl Lietuvos… Ar mes vis dar galvojame apie dvigubos pilietybės draudimą, informacijos varžymą?! O čia žmonės tiesiog gyvena ir džiaugiasi. Ne veltui nusikalstamumo lygis labai žemas, o besišypsančių žmonių daugiau, nei visur kitur pasaulyje. Panašiai yra ir Singapūre, net daug geriau, tačiau apie tai kitą kartą. Beje, net ir lyties keitimo operaciją čia gali pasidaryti be didesnių rūpesčių. Reklamos apie tai pilni laikraščiai, o ir nėra jau taip brangu – vidutinė lyties keitimo operacijos kaina siekia 1600 dolerių.

Net ir lyties keitimo operaciją čia gali pasidaryti be didesnių rūpesčių. Reklamos apie tai pilni laikraščiai, o ir nėra jau taip brangu – vidutinė lyties keitimo operacijos kaina siekia 1600 dolerių.

Kalbant apie Patajos naktinį gyvenimą, kas ir išskiria šį miestą iš visų kitų Tailando vietų, tikriausiai reikėtų uždėti ženkliuką S. Nors kiek vėliau pastebėjau tokios linksmybės tęsiasi ištisą parą. Pagrindinės pramogos vyksta taip vadinamoje International meeting street, arba dar kitaip Walking street. Nežinau kaip jūs, bet, jei nuoširdžiai, tokių dalykų dar nebuvau mačiusi ir patyrusi. Tik atkeliavus į šią gatvę, buvo didelis „Wow“. Masė įvairiausių žmonių, kavinės, klubai, barai, striptizo klubai, susimaišiusi muzika, merginos vos pridengusios savo kūnus ir tempiančios vyrus už rankų su jomis permiegoti, vyrai su reklaminiais lapeliais rankose neatstojantys su savo pasiūlymais apie lesbiečių vakarėlius, transvestitų šou, transvestitų grožio konkursai ir pan... Tokio Tailando tikrai neįsivaizdavau.

Daugybė dailių moterų seksualiais drabužiais, priekabiaujančių prie vyrų, tačiau jie turėtų neapsigauti, dažniausiai tai pasitaiko tik vyrai, pavirtę gražiomis moterimis. Tai tokia gatvė, kurios vaikams matyti tikrai nederėtų. Kaip ten bebūtų, mačiau ne vienus tėvus, atsivedusius čia savo mažamečius vaikus. Įdomu, kaip po to tėvai jiems aiškina, ką vaikai matė. Čia tarsi viskas viename: Las Vegaso gatvė, „Times“ skveras ir raudonųjų žibintų kvartalas. Nors gatvės pabaigoje stovi viena policijos mašina, viskas spinduliuoja tikra laisve.

Kalbant apie Bankoką, Tailando sostinę, jis labai primena Bombėjų, nors kaip ir Colombo daug daug tvarkingesnis, nėra baisių kvapų ir žmonių truputėlį mažiau bei žymiai labiau civilizuotas. Čia visai pigiai gali pasidaryti beveik bet kurios šalies pasą, vairuotojo pažymėjimą, piloto licensiją ir panašius dalykus. Nors tai ir nėra legalūs dokumentai, tačiau atrodo beveik kaip tikri. Deja, tarp visų dokumentų nepavyko rasti lietuviškų. Žmonės, darantys tokius dalykus niekur nesislepia, čia pat vidury gatvės turi savo didelius stovus su iškabom ir knygom, iš kurių gali rinktis dokumentus, net ir nuotrauką tavo padarys, jei tokios neturi.

Čia visai pigiai gali pasidaryti beveik bet kurios šalies pasą, vairuotojo pažymėjimą, piloto licensiją ir panašius dalykus.

Dar vienas dalykas, labai populiarus Tailande ir aplink esančioms vietoms, yra žuvyčių spa. Tikriausiai ne vienam yra tekę apie tai girdėti, tik skirtumas tas, kad čia šis malonumas yra vos ne už dyką. Žuvyčių spa ir pati negalėjau atsispirti. Iš pirmo žvilgsnio atrodo juokas sėdėti tas 20 minučių įkišus kojas į akvariumą pilną žuvelių, tačiau jausmas labai keistas. O smagiausia tai matyti tvirtus vyrus tai darančius, kai tik įkišus kojas, jie iškart pradeda raitytis, juoktis iki ašarų ir vos ne rėkti iš šlykštumo. Kaip ten bebūtų, žuvytės nukramto negyvą odą ir tikrai oda atrodo gražesnė. Įdomu išbandyti tokį spa visam kūnui, tik nežinau, ar įmanoma iškęsti. Nors, jei nežiūri į akvariumą ir nematai, kaip tave kramto šimtai žuvyčių, atrodo, jog tave krečia silpna elektra.

Kitas malonus dalykas buvo tailandietiškas masažas. Manau, būti Tailande ir to neišbandyti tikrai negalima. Tai taip pat čia kainuoja centus. Tai vienas iš tų masažų, kuris tave išminko, išlaužo ir visaip kaip kitaip išsikunėja. Prisipažinsiu, kad buvo vietų kai tikrai norėjosi rėkti iš skausmo. Be to, buvo ir tokių pozų, kurių tikrai gyvenime nesu dariusi ar mačiusi, nors buvau gimnastė. Nors nesvarbu, kiek ten mane laužė, kaip visi kaulai traškėjo, jausmas po masažo labai geras.

Beje, ar atkreipėte kada dėmesį kaip atrodo „Mc’Donald`s“ klounas, kaip jis sveikinasi? Dauguma žino, ir yra įprasta, jog įvairiose šalyse kainų lygis yra žiūrimas pagal mėsainį. Bet, ar pagalvojote, jog klounas irgi gali mums kai ką parodyti? Iš to, kaip klounas sveikinasi, puikiai gali suprasti kokioje šalyje esi. Kaip ir šiuo atveju, klouno poza atspindi budistišką kraštą.

Turbūt kaip ir kiekvieną kartą man rašant, jaučiu, jog dar begales dalykų galėčiau pasakoti ir pasakoti, bet greičiausiai pavargtumėte skaityti. Tad apie Tailandą šiam kartui trumpai tiek. Nors dabar esu jau Australijoje, tačiau ilgą laiką buvau be interneto, keliavau iš vienos šalies į kitą, iš vienos salos į kitą, dažnai keisdama vietas, tad nieko iš manęs ir negirdėjote. Greitu metu laukite likusių mano įspūdžių iš Azijos!

Viktorijos tiklaraštis.

Buvai išvykęs studijuoti svetur pagal ERASMUS mainų programą? O gal leidaisi į nuotykių kupiną kelionę? Dar neišblėso ten patirti įspūdžiai bei nuotykiai? Pasidalyk savo patirtimi su kitais studentais. Savo pasakojimą ir keletą nuotraukų siųsk el. paštu studentai@15min.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius