Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kembridže studijuojantis Lietuvis tikisi savo karjerą tęsti Lietuvoje

Magistro laipsnį Kembridžo universitete įgijęs kaunietis Vytautas Pečiukėnas grįžo į Lietuvą ir dabar chemijos olimpiadoms rengia Kauno technologijos universiteto gimnazistus. Studijuoti doktorantūrą užsienyje planuojantis vaikinas sako, po jų labai norėtų grįžti į tėvynę, jei tik čia reikės jo žinių.
Kembridžo universitetas
Kembridžo universitetas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Dar visai neseniai V.Pečiukėnas Kauno technologijos universiteto gimnazijoje rengėsi chemijos olimpiadoms. Jis sako, sunku suskaičiuoti, keliose Lietuvoje ir užsienyje yra dalyvavęs. Dabar jau moko pats – rengia mokinius olimpiadoms, bet dar nežino, ar būti mokytoju jo pašaukimas. Ateityje norėtų derinti darbą su mokiniais ir tyrimus laboratorijoje.

„Mano didžiausia svajonė būtų daryti tyrimus naujus chemijos gal labiau farmacijos srityje su vaistais, bandyti rasti naujas medžiagas, kurios padėtų visuomenei mūsų, toks didžiausias tikslas. Kitas žingsnis būtų doktorantūros studijos, tai šiuo metu užsiimu paieškomis“, – sako V.Pečiukėnas.

Doktorantūros mokslus Vytautas planuoja užsienyje – Kembridžo universitete gautas magistro laipsnis jam atveria ne vienerias duris. Studijos Anglijoje, viename iš stipriausių pasaulio universitetų, vaikinui buvo be galo įdomios – profesionalūs dėstytojai, gabūs bei motyvuoti grupės draugai skatino mokslui atiduoti visas jėgas.

Po ketverius metus trukusių studijų Anglijoje vaikinas sako supratęs, kad gyventi ir dirbti labiausiai norėtų Lietuvoje, nors pripažįsta, galimybė dirbti užsienyje irgi vilioja.

Darbo paieškomis Vytautas užsiims baigiantis doktorantūros studijoms. Jis sako, kad nebūtinai atlygis turi būti toks pats didelis kaip užsienyje, svarbiausia – galimybė įgyvendinti savo svajones.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius