Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kembridžo studentai nenori mokytis su princu Williamu: „Jo priėmimas – įžeidimas“

Princas Williamas grįžta į studento suolą. Kaip jau skelbta anksčiau, Kembridžo universitete žemės ūkio vadybos mokslus jis krims 10 savaičių – nuo sausio pradžios iki kovo vidurio.
Princas Williamas ir hercogienė Catherine
Princas Williamas ir hercogienė Catherine / „Scanpix“ nuotr.

Vis dėlto, kaip skelbia „Daily Mail“, universiteto studentai ir absolventai netrukus atkreipė dėmesį į Kembridžo kunigaikščio „vidutiniškus“ mokymosi rezultatus Etono koledže ir tai, kad jis neatitinka reikalavimų, kurie keliami stojantiems į prestižinį Kembridžo universitetą.

Studentiškas naujienas sekite socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje. Čia verda studentiškas gyvenimas!

Melissa Berrill, kuri yra baigusi prancūzų ir vokiečių kalbos bakalauro studijas Kembridžo universitete, britų leidinyje „The Guardian“ rašė, kad sosto įpėdinio mokslai apsunkins universiteto pastangas atsikratyti „snobiško įvaizdžio ir patraukti studentų iš mažiau privilegijuotų šeimų dėmesį“.

Princo priėmimas į šį universitetą yra įžeidimas visiems Kembridžo studentams, – teigė mergina.

Anot merginos, „princo priėmimas į šį universitetą yra įžeidimas visiems Kembridžo studentams, nepaisant jų kilmės, kurie įstojo į šį universitetą, gavę atitinkamus rezultatus A lygio vidurinės mokyklos arba universitetų egzaminuose“.

„Tai įžeidimas visiems studentams, kurie turi įgyti įgūdžių ir mokytis, ir kuriems asmeniškai nebuvo sudarytas universiteto kursas (princui Williamui kursas specialiai buvo sudarytas – aut. past.)“ , – „The Guardian“ teigė M.Berrill.

Vis dėlto dauguma studentų žinią, kad mokysis kartu su princu Williamu sutiko džiugiai. Charlotte Ivers, Kembridže studijuojanti filosofijos bakalaurą, sakė, kad kunigaikščio priėmimas į universitetą „džiaugsmingas žingsnis“ ir taps puikia Kembridžo universiteto reklama.

„Ar Oksforde mokėsi du būsimi mūsų tautos monarchai? Po velnių, ne!“ – pridėjo ji.

Princas mokysis apie problemas, su kuriomis susiduria kaimo bendruomenės ir žemės ūkis. Per savaitę jis universitete praleis nuo 18 iki 20 valandų, čia dalyvaus paskaitose ir seminaruose. 

Kurso, kurį mokytis ketina princas Williamas, programoje taip pat numatomas ir esė rašymas bei specialios išvykos. 

2005-aisiais St.Andrews universitete geografijos mokslus pabaigęs karališkosios šeimos atstovas ruošiasi ateityje jo laukiančiam Kornvalio hercogystės vadovo postui, kurį paveldės iš savo tėvo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius