Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kitąmet minimi Lietuvos universitetų metai

Vyriausybė pritarė Lietuvos universitetų metų minėjimo 2022 metais planui. Kitąmet numatomas renginių ir laidų ciklas, skirtas pažymėti universitetų reikšmę, rašoma ŠMSM pranešime spaudai.
Tuščia auditorija
Tuščia auditorija / 123RF.com nuotr.

2022-ieji Lietuvos universitetų metais paskelbti atsižvelgiant į tai, kad 1922 m. vasario 16-ąją, Valstybės Nepriklausomybės atkūrimo dieną, Kaune buvo įsteigtas Lietuvos universitetas, suvaidinęs reikšmingą vaidmenį plėtojant universitetinį aukštąjį mokslą visoje Lietuvoje.

„Universitetų metai – puiki proga visuomenę sutelkti siekiant puoselėti svarbiausią šiuolaikinės valstybės prioritetą – visuotinį švietimą, stiprinti pasitikėjimą mokslu ir inovacijomis“, – sako švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė.

Sudarant Lietuvos universitetų metų minėjimo planą siekta įvertinti visų Lietuvos universitetų indėlį į valstybingumo stiprinimą, šalies ūkio kūrimą, kultūros plėtotę, nacionalinės savasties supratimą ir visuomenės švietimą bei parodyti universitetų bendruomenės kuriamą pridėtinę vertę ir inovacijas.

Bus parengtas leidinys „Lietuvos universitetai“, sukurtas Lietuvos universitetų inovacijas ir atradimus pristatantis dokumentinis filmas, publikuojami straipsniai naujienų portaluose, bus transliuojamos laidos ir reportažai, universitetų socialiniuose tinkluose vyks informacinė kampanija.

Universitetų metams bus skirti organizuojami nacionaliniai renginiai: vyks Lietuvos universiteto 100-mečio minėjimo renginys, bus organizuojama tarptautinė konferencija „Aukštasis mokslas: pasiekimai, iššūkiai ir galimybės“, vyks Baltijos šalių studentų dainų ir šokių festivalis „Gaudeamus 2022“; virtuali paroda „Mokslo šviesa“.

Lietuvos universitetų metų minėjimo 2022 metais plano projektą parengė Švietimo, mokslo ir sporto ministerija, bendradarbiaudama su Lietuvos universitetų rektorių konferencija ir išanalizavusi iš suinteresuotų institucijų ir organizacijų gautus pasiūlymus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius