Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėda tampa studentų traukos centru: vilioja ne tik išskirtinėmis profesijomis, bet ir stipendijomis

Prieš gerą savaitę pasibaigusios pagrindinės abitūros egzaminų sesijos jaudulys neslopsta, nes prasideda kito, labiau savarankiško gyvenimo kelio etapas – stojimai į aukštąsias mokyklas.
Klaipėdos universitetas
Klaipėdos universitetas / Klaipėdos universiteto nuotr.

Abiturientai turi apsispręsti, kokią profesiją ir karjeros kelią rinktis. Tai svarbus sprendimas, kuris kelia nemažą galvos skausmą tiek jaunuoliams, kurie dar nežino, ką nori studijuoti, tiek jų tėvams. Pasirinkimą lemia įvairūs kriterijai – asmeninės vertybės, polinkiai ir siekiai, geri vieno ar kito dalyko egzaminų vertinimai, metiniai pažymiai, finansinės galimybės, studijų programų kokybė ir trukmė, gyvenimo sąlygos, logistikos ir judėjimo galimybės mieste, nuomos būstų pasiūla ir kainos, bendrabučių pasiūla, transportas, miesto patrauklumas, karjeros galimybės po studijų ir kita.

„Pasirinkę Klaipėdos miestą, kaip perspektyvią studijų lokaciją – tikrai neapsiriksite“, – teigia Klaipėda ID talentų projektų vadovė Jurgita Raišytė, pabrėžianti uostamiesčio patrauklumą ir išskirtinumą.

Jos žiniomis, per ateinančius 2–3 metus vien Klaipėdos uosto įmonėms reikės nuo 2000 iki 3000 naujų darbuotojų.

„Naujas Jūros vėjų jėgainių projektas bei planuojamos kitos Valstybinio uosto, laisvosios ekonomikos zonos ir paties miesto investicijos Klaipėdos regione sukurs nemažą naujų specialistų poreikį, tad perspektyvų bus ne tik pabaigusiems studijas, bet dar ir studijų metu darbo nebijantiems, ambicingiems jauniems žmonėms“, – teigia talentų projektų vadovė.

Nors strategiškai Klaipėdos miestas daug dėmesio skiria jūrinei ekonomikai, bioekonomikai, pažangios pramonės ekonomikai, kūrybinių ir paslaugų ekonomikai reikalingų specialistų rengimui ir studijų kokybės gerinimui, studijų programų pasirinkimų Klaipėdos miesto aukštosiose mokyklose yra kur kas daugiau.

Susipažinkite su Klaipėdos aukštosiomis mokyklomis, kurios kviečia studijuoti ne tik paklausias specialybes, bet vilioja stipendijomis – jas skiria ir pačios mokymo įstaigos bei miestas, ir socialiniai partneriai.

Klaipėdos universitete neliks nepastebėtas nei vienas studentas

Klaipėdos universiteto nuotr./Klaipėdos universitetas
Klaipėdos universiteto nuotr./Klaipėdos universitetas

1991-aiais metais įkurtas Klaipėdos universitetas studentus pasitinka ne tik su daugybe bakalauro (37) ir magistrantūros (36) bei doktorantūros programų (10), bet ir šūkiu „Čia esi matomas“, kuris išduoda, kad studentams čia skiriamas ypatingas dėmesys.

Studentai, pasirinkę šį universitetą, bus tikrai pastebėti, juolab, kad vienkartines ir nuolatines stipendijas bei premijas ir net paramą ateities mokslams gabiems ir talentingiems jaunuoliams skiria ir aukštoji mokykla, ir socialiniai partneriai. Stipendijos gali siekti net 1000 eurų, todėl tai yra didelė paskata visiems, siekiantiems savo tikslų.

Klaipėdos universitete nemažą dalį akademinės visuomenės sudaro dėstytojai atvykę iš užsienio, tad čia laukiami studentai ir iš visos Lietuvos, ir iš svečių šalių. Be to, čia yra vykdomo ir tarptautinės studijų programos, pavyzdžiui, Jungtinė jūrų biotechnologijos magistro programa. Tai, kad universitete studentai jaustųsi komfortiškai, čia duris atvers ir nauja, moderni studentams skirta erdvė, robotikos laboratorija, bus pradėtos bendrabučio statybos, atnaujinta sporto salė, o 2024 metų veiklą pradės STEAM centras.

Tai, kad Klaipėdos Universitetas yra Europos universitetų aljanso EU-CONEXUS narys, kuria didesnes tarptautines galimybes tiek studentams, tiek dėstytojams, tiek pačiam miestui, nes šio aljanso specializacija – tvari išmanių pakrančių miestų plėtra.

LCC – tarptautinis universitetas, kuriame skiriamas dėmesys kiekvieno individualumui

LCC tarptautinis universiteto nuotr./LCC tarptautinis universitetas
LCC tarptautinis universiteto nuotr./LCC tarptautinis universitetas

Tarptautiniame Šiaurės Amerikos stiliaus universitete didžioji dalis studentų ir dėstytojų dirbti ir mokytis atvyksta iš užsienio. Kaip teigia universiteto duomenys, buvo pasiektas savotiškas rekordas – šiais metais jame studijavo net 64 skirtingų tautybių studentai!

„Drąsus žingsnis į pasaulį“ – štai tokiu šūkiu studentus pasitinka LCC tarptautinis universitetas, siūlydamas 6 bakalauro ir 2 magistrantūros programas. Universitetas ne tik dalyvauja įvairiose studijų mugėse, bet ir didelį dėmesį skiria stipendijoms. Pavyzdžiui, visos ar iš dalies mokymosi išlaidos gali būti padengtos studentams, kurie demonstruoja pasiekimus akademiniame gyvenime, taip pat, Klaipėdos pramonininkų asociacija skiria premijas už geriausią baigiamąjį darbą.

LCC tarptautiniame universitete užtikrinamas asmeninis dėstytojų dėmesys studentui, o ir bendruomenė – itin glaudi: studentų miestelyje yra bendrabučiai, valgykla, sporto salė bei viskas, ko reikia studentams.

Klaipėdos valstybinėje kolegijoje – mokslas su praktiniais įgūdžiais

KVK – Klaipėdos valstybinės kolegijos nuotr./KVK – Klaipėdos valstybinė kolegija
KVK – Klaipėdos valstybinės kolegijos nuotr./KVK – Klaipėdos valstybinė kolegija

Greičiausiai sutiksite, kad praktiniai įgūdžiai darbinantis yra itin svarbūs, o būtent toks yra KVK (Klaipėdos valstybinės kolegijos) šūkis, kviečiantis studijuoti. KVK yra įvertinta ir nepriklausomų ekspertų, kurių įvertinimai traktuojami kaip vieni aukščiausių Lietuvos kolegijų sektoriuje.

Šiuo metu kolegija siūlo net 23 bakalauro programas, taip pat patvirtinimo laukia ir V lygio studijų programos – svetingumo paslaugų administravimas ir sistemų administravimas.

Stipendijos KVK kolegijoje gali būti ir vienkartinės, ir nuolatinės, skirtos už gerą mokymąsi, aktyvią, kultūros, visuomeninę, sporto veiklą, informacijos apie instituciją sklaidą, taip pat stipendijas gali skirti ir socialiniai partneriai, pavyzdžiui, apmokėti metinę studijų kainą. Verta paminėti, kad studentams, kurie turi specialiųjų poreikių, skiriama tikslinė išmoka.

Šiais metais tikimasi startuoti ir su V lygio studijomis, kurios suteiks galimybę įgyti kvalifikaciją per trumpesnį laiką. Tokias trumposios pakopos studijas kol kas teikia tik 4 kolegijos Lietuvoje. KVK didžiuojasi, kad bendrosios praktikos slaugos studentai praktinius įgūdžius tobulins įveiklintame Slaugos simuliacijos centre, kuris yra vienas moderniausių Lietuvoje.

KVK jau dabar kartu su partneriais įgyvendina net 14 tarptautinių projektų, Juos planuojama tęsti ir ateinančiais studijų metais.

Lietuvos aukštoji jūreivystės mokykla – vienintelė ir išskirtinė Lietuvoje

LAJM – Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos nuotr./LAJM – Lietuvos aukštoji jūreivystės mokykla
LAJM – Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos nuotr./LAJM – Lietuvos aukštoji jūreivystės mokykla

Gilias jūrines tradicijas puoselėjanti Lietuvos aukštoji jūreivystės mokykla šiais metais švenčia savo 75 metų veiklos jubiliejų.

Vienintelė tokia aukštoji mokykla visoje Lietuvoje siūlo 6 bakalauro programas studentams ir pasitinka norinčius studijuoti šūkiu „Ateitis priklauso jūrai, technologijoms ir Tau“. Pasirinkusieji studijuoti šioje aukštojoje mokykloje gali tikėtis ne vienos naujovės – kaip teigia mokyklos atstovai, 2023/24-aisiais laukia tokios naujos studijų programų specializacijos kaip Muitinės procedūros, Jūrų turizmo valdymas, magistrantūros studijų specializacijos programa Jūrų transporto inžinerijos ir logistika.

LAJM daug dėmesio skiria studijų kokybei ir tarptautiškumui, todėl ateinančiais metais vėl aktyviai dalyvaus studijų mugėse ir tikėsis sulaukti dar daugiau studentų ir dėstytojų iš Lietuvos ir viso pasaulio jūrų valstybių. Mokykla vykdo ir tarptautinio bendradarbiavimo projektus su ES valstybėmis bei Turkija ir planuoja šias veiklas tęsti ir ateinančiais metais – laukia 5 tęstiniai projektai.

Lietuvos verslo kolegija užkoduoja sėkmingam startui

LTVK – Lietuvos verslo kolegijos nuotr./LTVK – Lietuvos verslo kolegija
LTVK – Lietuvos verslo kolegijos nuotr./LTVK – Lietuvos verslo kolegija

Lietuvos verslo kolegijos pavadinimas jau savaime akcentuoja lyderystę, tarptautiškumą, verslumą ir kokybę. Šioje kolegijoje vykdoma 12 bakalauro programų, tarp kurių tokios šiuolaikiškos specialybės kaip skaitmeninė ekonomika ar skaitmeninio dizaino technologijos. Būtent skaitmeninė ekonomika yra naujausia siūloma specialybė LTVK, kurią galima rinktis nuolatine, nuotoline ar ištęstine studijų forma.

Kaip teigia kolegijos atstovai, kolegija buvo akredituota tarptautinių ekspertų, teigiamai įvertinta už įmonės pastarųjų metų augimą – tiek kalbant apie studentų skaičių, tiek apie didėjančią apyvartą ar veiklos plėtrą.

Artimiausiais metais laukia bent keli tarptautiniai bendradarbiavimo projektai ir dar didesnis dėmesys kiekvienam studentui, dalyvavimas karjeros mugėse.

Vienkartinės ir skatinamosios stipendijos šioje kolegijoje taip pat užima svarbią vietą ir yra skiriamos už aktyvią veiklą kolegijos akademiniame gyvenime.

SMK Aukštoji mokykla kviečia sėkmingai ateičiai

SMK aukštosios mokyklos nuotr./SMK aukštoji mokykla
SMK aukštosios mokyklos nuotr./SMK aukštoji mokykla

SMK Aukštoji mokykla kviečia sąmoningai mokytis drauge ir pasitinka net su keliomis naujomis studijų programomis – tai Ateities verslas ir inovacijos, Verslo kūrimas ir valdymas, Tvarus verslas ir žaliosios technologijos. Tačiau 21 bakalauro programą turinti aukštoji mokykla gali pasigirti ne tik naujovėmis, bet ir tuo, kad SMK veikla buvo akredituota ekspertų maksimaliam laikotarpiui taip užtvirtinant studijų ir veiklų kokybę.

SMK atsižvelgia į darbo rinkos verslo sektoriuje paklausą, tad kviečiami studijuoti ne tik moksleiviai, bet ir visi kiti, norintys keisti profesiją, persikvalifikuoti – tam siūlomos IT srities programos, kurios vykdomos per Užimtumo tarnybą.

Studentams skiriamos skatinamosios, pažangumo ar vienkartinės stipendijos, kurios gali sudaryti nuo 20 iki 80 proc. studijų kainos.

VDA Klaipėdos fakultete – dailės, dizaino ir architektūros ateitis

VDA Klaipėdos filialo nuotr./VDA Klaipėdos filialas
VDA Klaipėdos filialo nuotr./VDA Klaipėdos filialas

Vilniaus Dailės akademijos Klaipėdos fakulteto misija – kurti Lietuvos dailės, dizaino ir architektūros ateitį. VDA, esanti vienintelė universitetinė aukštoji mokykla Klaipėdos krašte, siūlo 2 bakalauro (interjero dizaino ir grafinio dizaino) bei 1 magistrantūros (vizualinis dizainas) programos, o mokymai vyksta atnaujintose meno ir dizaino laboratorijose/studijose Klaipėdos senamiestyje.

VDA Klaipėdos fakultetas dalyvauja net tik tarptautiniuose projektuose, bet ir organizuoja kūrybines dirbtuves su dėstytojais iš užsienio, skatina studentus dalyvauti akademinio mobilumo programose Erasmus+, kurie jie gali rinktis beveik iš 200 VDA tarptautinių partnerių.

VDA Klaipėdos fakultete veikia Dizaino inovacijų centras, yra Atviroji dailės, dizaino ir architektūros mokykla, kurioje nuo 2020-ųjų startavo ir trumpieji kursai suaugusiems, kur galima rinktis net iš 11 programų. Taip yra skiriamos skatinamosios, vardinės, tikslinės bei socialinės stipendijos.

Kokios naujovės žadamos šiais metais? Pasak VDA atstovų, duris atvers nauja 3D laboratorija su VR įranga, 3 D spausdintuvais ir mechaninio medžiagų apdirbimo laboratorija su CNC staklėmis.

LMTA Klaipėdos fakultetas kviečia tapti kūrybinio pasaulio dalimi

LMTA – Lietuvos muzikos ir teatro akademijos nuotr./LMTA – Lietuvos muzikos ir teatro akademija Klaipėdos filialas
LMTA – Lietuvos muzikos ir teatro akademijos nuotr./LMTA – Lietuvos muzikos ir teatro akademija Klaipėdos filialas

Kūrybingiems žmonės Klaipėdoje atsiveria įdomiausių studijų galimybės. Štai Lietuvos muzikos ir teatro akademijos (LMTA) Klaipėdos fakultete yra vykdomos 4 bakalauro, 4 magistrantūros bei 2 doktorantūros programos. Taip pat šiais metais laukia dvi naujos bakalauro programos – vaidyba ir meno projektų režisūra.

90 metų sukaktį atšventusi Lietuvos muzikos ir teatro akademija kiekvienam studentui skiria išskirtinį dėmesį ir skiria skatinamąsias, vardines bei vienkartines stipendijas už pasiektus rezultatus bei aktyvią meninę veiklą, ugdo kūrybišką visuomenę ir siekia, kad kiekvienas besimokantis taptų kūrybinio pasaulio dalimi, išlaisvintų savo talentus.

LMTA Klaipėdos fakultetas nuolat aktyviai kuria tarptautinius projektus su užsienio partneriais.

Klaipėdoje itin laukiami ir po studijų svetur

Studijų galimybių Klaipėdoje apstu, tad belieka teisingai apsispręsti. „Natūralu ir suprantama, kad nemažai Klaipėdos miesto abiturientų studijų galimybių ieškos ir kituose miestuose, bet norime paminėti, kad jie čia laukiami ir po studijų. Klaipėda jiems gali pasiūlyti tiek perspektyvias karjeros galimybes, tiek konkurencingą atlygį, – sako J.Raišytė, kuri yra mokymosi visą gyvenimą šalininkė. – Tikiu, kad pastudijavus kituose miestuose ar užsienyje, įgijus pirmą profesiją ar specialybę, kitas žingsnis turėtų būti Klaipėdos miestas, kuriame, išlaikant gyvenimo balansą, sėkmingai galima vystyti karjerą, kurti šeimą, gyventi bei tęsti studijas, augti kaip žmogui ir tapti savo srities lyderiu“, – sako talentų projektų vadovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius