-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdoje prasideda kasmetinė Lietuvos studentų sąjungos asamblėja

Klaipėdoje penktadienį prasideda tris dienas truksiantis tradicinis Lietuvos studentų sąjungos (LSS) renginys – asamblėja „Laisvi kurti – drąsūs keisti“.
Studentai
Studentai / 123RF.com nuotr.

Kaip skelbia Lietuvos studentų sąjunga, renginyje dalyvaus aukštųjų mokyklų studentų savivaldų lyderiai bei aukštojo mokslo ekspertai. Asamblėjos metu dalyviai diskutuos aukštojo mokslo temomis, gilinsis į dabartines studentų problemas bei formuos sąjungos ateities pozicijas ir vizijas. Ji prasidės konferencija.

„Veikiant savanoriškoje organizacijoje labai svarbu prisiminti, kodėl tai darai ir kokią įtaką gali turėti organizacija aukštosios mokyklos ar net nacionaliniu lygmeniu. Kiekvienais metais Asamblėja įneša į sąjungą naujų idėjų, problemų, į kurias reikia atkreipti dėmesį. Todėl tai yra ypatingai svarbus renginys ne tik mums, kaip sąjungai, bet ir Lietuvos aukštajam mokslui“, – teigia LSS išorinės komunikacijos specialistė Gabrielė Jarošiūnaitė.

Šeštadienį studentų savivaldų atstovai ir aukštojo mokslo politikos lyderiai grupėse spręs studijų kokybės, neapmokamų praktikų, doktorantų studijų ir kitus klausimus.

Anot LSS, stebint tobulėjančią technologinę pažangą, bus nagrinėjama dirbtinio intelekto aukštajame moksle tema.

Pernai sąjunga atliko akademinio sąžiningumo tyrimą, kuris parodė, kad studentai dažniausiai linkę sukčiauti nuotolinių atsiskaitymų metu.

„Dirbtinio intelekto įrankiai vis dar yra pilkojoje zonoje, kai kalbame apie jo panaudojimą studijų procese. Šie įrankiai iš esmės nėra blogi, tačiau svarbu nusibrėžti jo panaudojimo aukštajame moksle ribas. Reikalingos diskusijos šiuo klausimu, todėl nusprendėme, kad naudinga temą įtraukti į šeštadienio darbo grupes“, – sako atstovė.

LSS yra skėtinė organizacija, vienijanti Lietuvos aukštųjų mokyklų savivaldas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius