Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti

Klaipėdos universitete lietuvių kalbos mokysis užsieniečiai

Klaipėdos universitetas taps Lietuvių kalbos ir kultūros vasaros mokykla kitakalbiams. Mokymasis truks keturias savaites: nuo liepos 27 iki rugpjūčio 24 dienos. Šį projektą organizuoja KU Kalbų ir kultūrų centras kartu su KU Tarptautinių studijų skyriumi.
Klaipėdos universitete užsieniečiai mokysis lietuvių kalbos.
Klaipėdos universitete užsieniečiai mokysis lietuvių kalbos. / A.Pelakausko nuotr.

Per vienuolika metų norinčių mokytis lietuvių kalbos ir kultūros vasaros kursuose skaičius išaugo  beveik dešimt kartų. Vasaros mokykla tapo plačiai žinoma ir puikiai vertinama – tai rodo nuolat augantis  kursantų skaičius. Kai kurie atvyksta po antrą ar net trečią kartą mokytis vis aukštesnio lygio grupėje.

Šiemet kursuose dalyvaus 52 kursantai iš 21 šalies: dauguma iš Europos šalių, dvylika – iš Rusijos,  po vieną iš JAV, Meksikos, Kolumbijos ir Peru. 29 kursantai (užsienio šalių studentai, dėstytojai ir  mokslininkai) atvyksta gavę Švietimo mainų paramos fondo stipendijas; 16 studentų – pagal „Erasmus“  intensyvių kalbos kursų programą. Kiti kursantai lietuvių kalbos nori mokytis dėl asmeninių motyvų (turi  lietuviškų šaknų arba lietuvius sutuoktinius).

Lietuvių kalbos ir kultūros vasaros mokykla kitakalbiams – tai intensyvus lietuvių kalbos mokymas  kiekvieną dieną (20 dienų, iš viso 90 akademinių valandų darbo klasėje), kultūrinė ir pramoginė veikla,  glaudžiai siejama su kalbine praktika.

Šiemet suplanuotos penkios skirtingos grupės pagal kalbos mokėjimo lygį: dvi pradedančiųjų, viena  grupė turintiems minimalius lietuvių kalbos pagrindus, lietuvių kalbos kursus tęsiančiųjų ir pažengusiųjų  grupė. Pastarojoje grupėje ko pasimokyti ras net ir laisvai lietuviškai kalbantys kitakalbiai: lingvistikos  studentai ar specialistai, lietuviškų šaknų turintys kursantai, vertėjai iš Europos Sąjungos institucijų.

Lietuvių kalbos ir kultūros vasaros kursuose užsieniečiai ne tik pramoksta lietuvių kalbos, bet yra  supažindinami su Lietuvos socialiniais ir kultūriniais ypatumais. Mokomasi ne tik iš knygų: praktinės  pamokos vyksta išvykų po Lietuvą metu, vaikštant mieste, viešint lietuvių šeimose. Baigusiesiems kursus  išduodama Klaipėdos universiteto pažyma, o sėkmingai išlaikiusiems baigiamąjį testą suteikiami  europiniai studijų kreditai.

Lietuvių kalbos ir kultūros vasaros kursų pirmoji pamoka vyks liepos 27 dieną (penktadienį)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius