Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdos universiteto absolventai ėmė vystyti elektroninį turizmą

Seniai žinomas posakis, jog „kas valdo informaciją, tas valdo situaciją“ įgauna naują prasmę turizme bei aktyviai leidžiant laiką. Klaipėdos aktyvaus laisvalaikio klubas A.L.L., įsikūręs prie Klaipėdos universiteto, šiemet žengė kelis didelius žingsnius elektroninio turizmo pusėn.
Klaipėdos universiteto absolventai sukūrė elektroninio turizmo programėlę.
Klaipėdos universiteto absolventai sukūrė elektroninio turizmo programėlę. / Klaipėdos universiteto nuotr.

Asociacija Klaipėdos aktyvaus laisvalaikio klubas A.L.L. sėkmingai veikia jau penkerius  metus. Klubo tikslas – propaguoti ir organizuoti aktyvų ir turiningą laisvalaikio leidimą, formuoti  šiam laisvalaikio būdui reikalingus įgūdžius Klaipėdos regiono gyventojams. Klubas nuo pat gyvavimo pradžios siekė profesionalumo. Glaudžių bendradarbiavimo santykių palaikymas su  Klaipėdos universitetu (KU) ir šie siekiai duoda vaisių bendradarbiaujant su KU Rekreacijos ir  turizmo katedra ir jos absolventais.

Rekreacijos ir turizmo katedros dėstytojas, doktorantas lekt.  Edgaras Vaškaitis šiemet A.L.L. narius paskatino tapti inovatyvesniais ir įžengti į elektroninį turizmą. Kūrimo procese reikiamas technologines žinias ir vertingas konsultacijas suteikė KU Jūrų  technikos fakulteto Informatikos inžinerijos katedros absolventas Aurimas Vaitekūnas.

A.  Vaitekūnas šiemet baigė magistro studijas, o jo magistro darbas „Roboto manipuliatoriaus nuotolinio valdymo sistemos kūrimas Android operacinėje sistemoje“ įvertintas aukščiausiu balu. Jūrų technikos fakultete įgytas programavimo žinias Aurimas pasiūlė pritaikyti ar Klaipėdos  aktyvaus laisvalaikio klubo A.L.L. veikloje. Sėkmingai besitęsiančio A.L.L. klubo bendradarbiavimo su Klaipėdos universitetu ir jo absolventais naujausias džiuginantis elektroninio  turizmo rezultatas – programėlė, skirta išmaniesiems telefonams.

„Nuo šiol visa informacija apie Klaipėdos aktyvaus laisvalaikio klubą A.L.L. bus pateikiama  net tik pažangioje klubo svetainėje (http://www.allklaipeda.lt/), bet ir išmaniuosiuose telefonuose. Žmonės, kurie turi išmaniuosius telefonus su Android operacine sistema, gali programą parsisiųsti nemokamai iš „Google Play“ paieškos laukelyje įrašę „A.L.L. Klaipeda““, - teigė programėlės  autorius A. Vaitekūnas.

Sukurtoje Android programoje pateikiama informacija apie Klaipėdos aktyvaus laisvalaikio klubą A.L.L. „Android programoje visada rasite naujausias ir šviežiausias klubo naujienas, kurias galėsite skaityti net ir važiuodami autobusu, prie jūros ar bet kurioje kitoje vietoje. Programoje rasite informaciją apie įvairius organizuojamus klubo renginius, kuriuose galėsite dalyvauti. Nuo šiol norint sužinoti naujausias planuojamas klubo veiklas nebereikės kompiuterio. Programa  suteikia galimybę, bet kada peržiūrėti įvykusių veiklų akimirkas, naudojant Android programos  galerijos funkciją. Norint dalyvauti A.L.L. klubo veikloje ar tapti jo dalimi, kontaktinė klubo  informacija, kad ir kada jos prireiktų, bus šalia, nes ji jau bus jūsų išmaniajame telefone,“ – apie  programėlės galimybes kalbėjo A. Vaitekūnas.

Internetas, naujosios technologijos ir aktyvus laisvalaikis – suderinami dalykai. Sėkmingo bendradarbiavimo su Klaipėdos universitetu ir jo absolventais dėka Klaipėdos aktyvaus laisvalaikio  klubas A.L.L. ne tik įžengė į elektroninį turizmą, bet ir tapo viena moderniausių nevyriausybinių  aktyvaus laisvalaikio organizacijų Lietuvoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius